Dobos Sándor, 2019.10.24. | Jégkorong

Harmadik alkalommal is a Debrecen nyerte a Schiller-Vasas elleni mérkőzést.

Erste Liga, 15. forduló:

DEAC–Schiller-Vasas HC 8-4 (2-2, 5-1, 1-1)
Debrecen, vezette:
Tímár, Soós, Banga, Sindel

DEAC: Hetényi Z.
Filbrandt (1), Kiss Ph. (2) – Léránt, Vokla (1) – Mestyán, Sándor F.
Izacky 1 (2), Novotny 2, Sági Martin (1) – Essery 2, Hári N. (2), Rutherford 1 (1) – Berta 2, Kuleshov, Mazzag (1) – Kozma, Molnár D., Salló B.
Edző: David Musial

Vasas: Sági Máté (1) (Szeles)
Hetényi P., Kováts M. 1 – Bukor, Gáspár – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai
Csiki, Schmál (1), Szlama (1) – Czakó (1), Rafaj (1), Turbucz 1 – Bödök, Páterka 1, Szalma 1 (1) – Márton, Székely-Mádai G. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, illetve 14+10 perc
Kapura lövések: 45:37


Rövid időn belül harmadszor találkozott egymással a Debrecen és a Vasas, és eddig a csütörtöki első harmad volt a legjobb csapatunk szempontjából. Bátra léptünk jégre, jó tempóban korcsolyáztunk, és lőttünk két szép gólt az első húsz percben. Mivel a hazaiak is így tettek, 2-2-vel zárult az első játékrész, de biztató volt az összkép – egyébként Kováts Máté és Páterka Bence volt eredményes részünkről.

Nos, a második szakasz aztán – mondjuk úgy – nem teljesen úgy alakult, ahogy szerettük volna… Pedig igen jó indult, Szalma Zsolt visszavette a vezetést (3-2), csakhogy egy perc elég volt a DEAC-nak az egyenlítésre, és aztán jöttek a gólok, egészen pontosan még négy. 4-3 után mondjuk kettős emberhátrányban kaptuk az ötödiket, ezt azért nem olyan könnyű kivédekezni, pláne egy élcsapattal szemben. Hetényi Péter kapott aztán 2+2+10 percet, ennek sem örültünk, annak meg végképp, hogy még a harmad utolsó percére is jutott egy hazai gól, 7-3.

A harmadik játékrészre kapust cserélt Ladányi Balázs, Szeles Martin állt be Sági Máté helyére. Többször is feszült, paprikás hangulat alakult ki, egy-két játékvezető ítélet sem volt egyértelmű, így benne volt a levegőben, hogy kicsit szétcsúszik számszerűleg is a meccs. Végül aztán nem nyílt ki még jobban az olló, ráadásul Turbucz Martin révén meglőttünk negyedik gólunkat a találkozó végén.

Nem sikerült pontot szerezni Debrecenben, még egy alkalmunk lesz arra, hogy a DEAC-ot elkapjuk, január 8-án, a Vasas Jégcentrumban.

Addig azonban még rengeteg dolga lesz a fiúknak, akik legközelebb idehaza játszanak, méghozzá vasárnap fogadják a Dunaújvárost.

Ladányi Balázs vezetőedző: 
"A Debrecentől nem szégyen kikapni. Nem érzem, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között. Az első harmadban nagyon jól mentünk, aztán valószínűleg rajtunk kívül álló dolgok eldöntötték a mérkőzést leginkább a sok hátrány..."


Hirdetések