Jenkei Dániel, 2019.10.23. | Röplabda

Harmadik BL-selejtezőjét is 3:0-ra nyerte a Vasas Óbuda, ezúttal a Partizani Tirana volt az áldozat a Ludovika Arénában. Nagyon közel van a csoportkör.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Vasas Óbuda-Partizani Tirana 3:0 (-19, -20, -16)
Ludovika Aréna, 850 néző.

Vezette: Kovarik (cseh), Pop (román)

Vasas: Ana Tiemi 7, Kostelanská 10, Kalicanin 8, Kjelstrup 12, Török K. 19 , Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Villám L., Gyimes.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

Partizani Tirana: Manns 3, Hudecova 12, Picaku 2, Basa 9, Kilic 7, Kushi 6. Csere: Gjermeni (liberó), Nezaj , Beshiri.
Vezetőedző: Nejat Sancak


Feszült várakozás, talán ez volt a legjellemzőbb a hangulatra a Vasas Óbuda házatáján az utóbbi napokban.

Egyrészt a tét miatt, hiszen a Partizani Tirana elleni kettős csatán múlik a történelmi BL-részvétel, másrészt azért is, mert a Jászberény és a Békéscsaba elleni bajnoki nyitómeccsek nem úgy sikerültek, ahogy azt Jakub Gluszak elképzelte.

A számunkra egyre otthonosabbá és piros-kékebbé váló Ludovika Arénában azonban ebből semmit sem éreztünk szerda este az első szettben, amelyet végül 25-19-re nyertek a mieink.

Ezzel immár kézzelfogható tapasztalatunk is lett albán ellenfelünkről, akik nem tűntek verhetetlennek, de azért a folytatásban megmutatták, kár lebecsülni őket, és nem véletlenül kerültek a BL-csoportkör kapujába.

Ők kezdték ugyanis jobban a második szettet, és hosszú ideig tartották a kétpontos különbséget. 13-13-nál aztán utolértük őket, 18-15-re pedig már mi vezettünk. Innen pedig nem volt megállás, a mieink felszabadultan és eredményesen röplabdázva húzták be az újabb játszmát (25-20, 2:0).

Ezen a ponton kellett igazán alázatosnak maradni, hiszen nagyon fontos volt, hogy a harmadik játszma is meglegyen, és maximális előnnyel utazhassunk majd Tiranába.

Nos, Juhár Dalmáék ezt a mentális feladatot is abszolválták, csak az első néhány labdamenetben voltak partiban az albánok, utána ismét a mieink pontjai következtek, remek nyitásokkal és akciókkal ziláltuk szét a vendégeket. Mindössze 16 pont jutott a záró etapban a Tiranának, így aztán bátran kimondható, ennél jobban nem sikerülhetett volna ez a szerdai nap. Továbbra sem vesztettünk szettet a BL-selejtezőkben.

Ha a mai meccs előtt azt mondtuk, a csoportkör küszöbén állunk, akkor most fél lábbal be is léptünk, jövő héten Tiranában pedig az ajtót is becsukhatjuk magunk mögött.


Hirdetések