Dobos Sándor, 2019.10.22. | Jégkorong

A Fehérvári Titánok 4-1-re megnyerték a kupaselejtező első mérkőzését, így háromgólos hátrányt szedett össze a Vasas az október 30-i visszavágóra.

Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:

Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Raktár utca, 210 néző, vezette:
Wolf, Berger, Fényi, Kedves A.

Fehérvár: Gyenes
Szabó B., Stipsicz – Imre P., Mangone 1 (1) – Horváth M., Kiss R. – McCutcheon
Balogh B. 1, Mihály Ákos (1), Zion (1) – C. Campbell, Péter A., Sárpátki – Császár (1), Dézsi 1, Szabó P. – Almási 1, Madácsi (1), Nagy Á.
Edző: Kiss Dávid

Vasas: Sági Máté
Hetényi P., Kováts M. – Farkas B., Inglis – Bukor, Gáspár – Surányi, Tornyai 1
Bödök, Schmál, Szlama – Czakó, Rafaj, Turbucz – Fliszár, Páterka, Szalma – Csiki (1), Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 41:33
Kapura lövések: 4, illetve 4 perc


Három napon belül kétszer is találkozott a Fehérvár és a Schiller-Vasas, de míg szombaton az Erste Ligában (2-4), addig kedden már a Magyar Kupa selejtezőjének első mérkőzésén – a visszavágót majd október 30-án rendezik.

Ahogyan szombaton, ezúttal is a Vasas szerezte meg a vezetést Tornyai Gábor révén, de öt perccel később Dézsi Bence egyenlített, 1-1 volt az első, jó tempójú harmad végén az állás. Ezúttal Sági Máté állt a kapuban, hétfőn Szeles Martin védett a Csíkszereda ellen, de ő épp Fehérvárról került kölcsönbe csapatunkhoz.

A második szakaszban hullámzó volt a játék, sok apró hiba és pontatlanság tarkította, na meg egy hazai gól: Mihály Ákos passzából Gianni Mangone volt eredményes, 2-1-re már a Fehérvár vezetett.    

A harmadik játékrész elején emberhátrányba került a Schiller-Vasas, és a hazaiak ezt ki is használták, bár Balogh Bence gólját többperces videózás előzte meg, megadták. A szakasz végén több ígéretes helyzete volt Ladányi Balázs együttesének, de egyiket sem sikerült kihasználni, nem úgy a hazaiaknak, akik így 4-1-re nyerték meg a találkozót.

A második mérkőzést október 30-án rendezik a Vasas Jégcentrumban, innen nagy bravúr lenne a fordítás. A párharc győztese a DVTK Jegesmedvékkel játszik.


Hirdetések