Jenkei András, 2019.10.20. | Labdarúgás

A bajnokság 13. fordulójában, közel 75 nap elteltével győzött ismét a Vasas az Illovszky-stadionban.

Vasas – Szombathelyi Haladás 3-2 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2200 néző.

Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Varga Gábor)

Vasas: Bősz – Terbe, Szivacski, Tóth B., Hajdú Á. (Birtalan, 64.), Lakatos Cs. – Szatmári L. (Torghelle, 80.), Kovács M., Hinora – Király B. (Balajti, 55.), Szedlár.
Vezetőedző: Szanyó Károly

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 39.) – Habovda, Jagodics M., Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Nyári – (Kiss B., 26.) – Eszlátyi, Németh Márió (Novák Cs., 73.), Gaál B. – Szalay.
Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Németh Márió (48.), Birtalan (72.), Lakatos Cs. (83.), Torghelle (90. - 11-esből), Novák Cs. (92.)
Sárga lap: Lakatos Cs. (66.), Tóth B. (69.) ill.: Jagodics (60.), Eszlátyi (74.)


2019 augusztus 7-én, amikor remek második félidei teljesítménnyel 5-2-re vertük a Soroksárt az Illovszky-stadionban, bizony nem gondoltuk volna, hogy az új otthonunkban aratott második győzelemre több mint két hónapot kell várni.

Pedig így lett, több kínszenvedős döntetlen és vereség után október 20-án virradt fel újra a mi napunk, és ezúttal is egy jó második játékrész kellett a három ponthoz. Vagyis inkább egy jó utolsó húsz perc...

Az első negyvenöt minutum leírásán hamar túl lehet lenni, egy-egy veszélyesebb Vasas-lövést leszámítva nem sok érdemleges történt. Akkor már inkább a meccs előtti látványos szurkolói koreográfiát emelnénk ki, amely az Armata-ultracsoport jóvoltából volt látható.
 

A második félidőben aztán felpörögtek az események, Németh Márió már a 48. percben vezetést szerzett a vendégeknek, ezután pedig nagyobbnál nagyobb, de egyaránt kihagyott Vasas-helyzetek következtek.

Sokszor fogtuk a fejünket, leginkább akkor, amikor Balajti büntetőből sem tudott túljárni a Rózsa helyére beálló Gyurján-kapus eszén.

A jeget végül a csereként beálló Birtalan törte meg a 72. percben, aki szó szerint berobbant egy beadásra fejjel. Megérdemelten egyenlítettünk, és benne volt a levegőben a győzelem is.

Ez pedig végre a pályán is realizálódott: Torghelle parádés kapáslövését még bravúrral szögletre mentette a vendégportás, a sarokrúgás után azonban Lakatos megszerezte a második gólunkat.

És ezzel még közel sem volt vége: a hosszabbítás pillanataiban Torghelle tizenegyesből talált be, majd Novák Csanád válaszolt villámgyorsan. Utóbbi nagyon szeret gólt rúgni volt csapatának, most Haladás-játékosként tette ezt meg.

Összességében annyira azért nem bántuk, hiszen ha nem is kifogástalan játékkal, de végre nyert a csapat itthon.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések