Jenkei Dániel, 2019.10.19. | Kézilabda

Csapatunk megszenvedett Nagyatádon a Rinyamenti KC ellen, de a hajrában volt tartásunk, így összejött a két pont.

NBI/B Nyugati-csoport, 5. forduló
Rinyamenti KC - Vasas 29-31 (19-15)

Vasas SC: Tzintzis - Szatmári 4, Kiss 6, Cifra 3, Ivanics 6 (1), Takács 1(1), Hansághy 4.

Csere .: Antóni (kapus), Hadnagy 2, Szilovics 2, Tóth M. 2, Imrei 1, Ács.

Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 6/5 ill. 3/2, kiállítások: 12 perc ill. 8 perc


A forduló előtt egy győzelemmel és egy döntetlennel, a középmezőnyben állt szombati ellenfelünk a Rinyamenti KC, de a Csurgó-meccs óta tudjuk, hogy senkit nem szabad lebecsülni, pláne nem idegenben.

Nos, ez az első félidőben be is bizonyosodott a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban, hiszen a mieink nemigen találták a ritmust, így a hazai csapat szinte végig vezetett, a 20. percben például már hattal, a félidőben pedig néggyel (19-15).

A mieink ezúttal is összekapták magukat a második játékrészre, szép lassan kapaszkodtunk fel az ellenfélre, végül a 45. percben sikerült őket utolérni Hadnagy Fanni találatával (24-24).

Innen sem vezetett kikövezett út a győzelemig, de az utolsó perceket mi bírtuk jobban ésszel és szívvel: Hansághy Beatrix, Tóth Melinda, majd Kiss Klaudia is nagyon fontos gólt szerzett a hajrában, így végül kétgólos sikert arattunk.

Hogy ez mennyire volt így rendben, arról Penszki Gergely vezetőedzőt kérdeztük:

- Az első félidőben nagyon gyenge védekezést és kapusteljesitmenyt mutattunk, de támadásban is sok pontatlanság jellemezte a csapat játékát. Hozzáteszem, hatgólos hátrány ide vagy oda, szerintem egy pillanatig nem fordult meg a fejekben, hogy elveszíthetjük ezt a meccset, végig érződött, hogy van tartása a csapatnak. A félidőben sikerült felrázni a lányokat, utána a támadások befejezése is pontosabb lett, és négy alkalommal is fontos védéseink voltak a kapuban. Amennyiben a tucatnyi - vagy talán még annál is több -  tiszta gólhelyzetnek csak a felét góllal fejezik be a lányok, akkor megint lövünk negyven gólt, és nem azt kéne mondanom, hogy egy küzdelmes mérkőzésen sikerült győzni. Gratulálok a csapatnak a végjátékhoz!

 

(fotó: RKC)


Hirdetések