Dobos Sándor, 2019.10.19. | Kosárlabda

A PEAC-Pécs csapatát verte Földi Attila együttese nagy csatában, Pasaréten.

NB I/A-csoport, 4. forduló:

Vasas Akadémia-PEAC-Pécs 69–67 (17–14, 16–23, 14–16, 22–14)
Pasarét, 150 néző, vezette: Tóth C., Balogh Gy., Győrfy R.

Vasas: Murray 15/9, Böröndy V. 2, Vukov 7/3, Tóth O. 13, Fraser 27. Csere: Karlócai 3/3, Budácsik 2, Szerencsés, Smailbegovic, Madár K. Edző: Földi Attila

PEAC: Diémé-Marizy 6, Szabó Fanni 8/6, Wentzel 5/3, Udodenko 11/6, Bravard 11. Csere: Sánta 2, Hegedűs J. 11, Kaposi, Gémes-Sarok 9/3, Ruják N. 2, Horobec 2, Varga E. Edző: Meszlényi Róbert


A Győr és a Szekszárd ellen nem a Vasas Akadémia volt az esélyes, a Csata ellen viszont már egy kicsit reménykedtünk, annak ellenére, hogy nagyon erős a kerete a fővárosi riválisnak is. Végül a szerdai bajnokin nem sikerült megszerezni az első győzelmet, ugyanakkor mindenki úgy kalkulált, szombaton összejöhet az első siker.

S össze is jött.

Azért nem volt ez olyan egyszerű, hiszen a pécsiek is masszív kerettel, tapasztalt edzővel bírnak, jól is kezdték a Vasas Akadémia elleni mérkőzést. De felvette a kesztyűt fiatal csapatunk, és egy nagy hajrát nyitott, már a negyedik negyedben.

Két amerikai légiósunk mellett Tóth Orsolya ment tíz pont fölé, de ez a mostani siker ezzel együtt is a csapat érdeme. Brianna Fraser egyébként az utolsó másodpercben szerezte a győztes kosarat Böröndy Vivien passzából.

Megtört tehát a jég, a lányok legközelebb október 26-án a DVTK-t fogadják.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Nagyon hullámzóan játszottunk, azonban a végén nagy energiával sikerült olyan helyzetbe hozni magunkat, hogy győzelmi esélyünk legyen, amit kihagyott büntetőkkel majdnem elpuskáztunk. Végül – hála Istennek – egy lejátszott figurával sikerült megszerezni a győzelmet, aminek nagyon örülünk.”

Meszlényi Róbert, a PEAC vezetőedzője:
„Harminc percig tudtuk uralni a játékot, az történt, amit mi szerettünk volna, de sajnos a végjátékban nagyon sokat hibázott mindenki. Magunkra húztuk a Vasast, s egylabdás meccsen a végén mi kihagytuk a helyzetünket, a rivális bedobta az övét – a szerencsésebb csapat nyert.”


Hirdetések