Dobos Sándor, 2019.10.19. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC nagy iramú, tartalmas meccsen kapott ki Székesfehérváron, jön hamarosan az újabb feladat.

Erste Liga, 13. forduló:

Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC 4-2 (0-2, 2-0, 2-0)
Székesfehérvár, 204 néző, vezette:
Haszonits, Wolf, Horváth M., Kedves A.

Fehérvár: Usnik
Horváth M., Imre P. – Kiss R. (1), Szabó B. 1 – Mangone 2, McCutcheon – Erdély B.
Balogh B., Mihály Ákos, Zion (2) – Campbell (1), Dézsi 1 (1), Péter A. (1) – Császár, Madácsi, Nagy Á. – Almási, Buzás, Vincze G.
Edző: Kiss Dávid

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis 1 – Surányi, Tornyai – Hetényi P. (2), Kováts M. – Farkas B.
Bödök (1), Schmál 1, Szlama – Fliszár, Páterka, Szalma Zs. – Czakó, Csiki, Márton – Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Kapura lövések: 33:35


Éjjel negyed egy körül érkezett haza a Vasas Jégcentrumhoz a Schiller-Vasas csapata a debreceni bajnokiról, így egy-két óra alvás fért csak bele szombaton. Merthogy kevesebb mint 24 órával a DEAC elleni meccs után jött az újabb, a Fehérvári Titánok otthonában.

Bukor Rajmund most ott volt a mieink keretében, a kapuban Sági Máté kezdett. Kiváló, férfias, tempós első harmadot mutatott a két csapat, és szerencsére remek volt a mieink helyzetkihasználása. Inglis Ákos, majd Schmál Kristóf volt eredményes a harmad második felében (már előtte is inkább nekünk voltak helyzeteink), 2-0-s előnnyel mehettünk az első szünetre.

A második harmad elején viszonylag gyorsan szépített a Fehérvár, Schmál Kristóf kiállítása után emberelőnyből nyomtak nagyon a hazaiak és Dézsi be is kotorta, majd nem sokkal később Farkas Botondot is kiállították, és ezt is nagyon gyorsan kihasználták (Mangone révén), 2-2.

Aztán jött a harmadik harmad, és itt talán elfáradt csapatunk, bunyók is akadtak, és kihagyott a koncentráció. Ezt kihasználta a Fehérvár, már a harmadik harmad elején, 7 és fél perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, és ezt meg is tartották.

A vége tehát vereség, hétfőn már a listavezető Csíkszereda az ellenfél, a Vasas Jégcentrumban.


Hirdetések