Dobos Sándor, 2019.10.18. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 2-2-nél még egyenlített, de aztán a hazaiak hatékonyan érvényesítették fölényüket.

Erste Liga, 12. forduló:

DEAC – Schiller-Vasas HC 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)
Debreceni Jégcsarnok, 382 néző, vezette: Kormos, Németh M., Szabó D., Herczeg

DEAC: Hetényi Z.
Filbrandt (1), Kiss P. – Léránt, Vokla (1) – Markov, Mestyán – Sándor F.
Novotny (2), Rutherford 1 (1), Sági Martin 1 – Berta 1, Hári N. 1 (1), Kuleshov 1 (1) – Mazzag, Molnár D., Salló B. – Kozma F., Ivanov
Edző: David Musial

Vasas: Szeles
Hetényi P., Kováts M. – Surányi, Tornyai 1 – Farkas B., Inglis – Gáspár L.
Bödök (1), Schmál, Szlama 1 – Rafaj, Székely-Mádai G., Turbucz – Fliszár, Páterka, Szalma (1) – Czakó, Csiki, Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, illetve 6 perc


Bukor Rajmund betegség miatt nem lehetett ott a Debrecenben a csapattal, amelyben ezúttal Szeles Martin kezdett a kapuban. A két csapat első idei mérkőzésén 8-3-as vendégsiker született a Vasas Jégcentrumban most egy kicsit közelebb akart kerülni ellenfeléhez csapatunk.

Nos, fájó volt a második… Mármint a második debreceni gól, amely fél perccel az első harmad vége előtt született. 1-0-val jobb lett volna szünetre menni (a 4. percben Rutherford szerezte meg a vezetést), de nem volt mit tenni, 0-2 után kellett egy kicsit szusszanni.

S aztán jött a jobb folytatás, a kezdés után 44 másodpercccel szépített Tornyai Gábor, a tempó ezt követően sem lankadt, nagy iramú, gyors meccs volt a pénteki, de ezen nem kell csodálkozni: ez az Erste Liga, a DEAC meg az egyik élcsapat. De agilisabb volt a Schiller-Vasas is, a házi gólkirályunk, Szlama Dániel talált be, egyenlítettünk!

Sajnos, gyorsan jött a válasz, Berta Ákos alig négy perccel később vette vissza a debreceni előnyt, ezzel együtt megnyertük ezt a harmadot, és nemcsak a gólok, hanem a kapura lövések tekintetében is. Nyílt maradt tehát a bajnoki.

Csakhogy tudták ezt a debreceniek is, akik rátettek egy lapáttal a harmadik szakasz elején, és Kuleshov góljával már kettővel mentek, ő még a juniorbajnokságban is gyakran keserítette meg az életünket. Nem sokkal később Sági Martin is betalált, 5-2-nél bizony eldőlni látszott a találkozó, érvényesült a hazaiak játéka és igyekezete.

Végül maradt az 5-2, a hazautazáskor már a szombati, Fehérvár elleni meccsre kell koncentrálni.


Hirdetések