Dobos Sándor, 2019.10.18. | Vízilabda

Nagyobb szünet van az E.ON OB I-ben, vízilabdacsapatunk tartalmasabbá tette a felkészülést a szezon további részére.

„Hétfőtől péntekig Belgrádban készülünk, a Partizan Belgráddal és a Crvena Zvezdával közösen, több edzőmérkőzést játszunk és közös edzéseink is vannak. Hasznos öt nap ez számunkra” – mondta Bóbis Máté vezetőedző a heti programról.

Majdnem egy hónap telik el az OB I-ben az ötödik és a hatodik forduló között, erre a pauzára a válogatott összetartások, valamint a Magyar Kupa-negyeddöntők adnak magyarázatot. Sajnos, utóbbi versenysorozatban már nem érdekelt a VasasPlaket (a kaposvári selejtezőtornát ugyan veretlenül, de egyben nyeretlenül zárta a három döntetlennel), így viszont van lehetőség arra, hogy erős ellenfelekkel kétkapuzzon, eddzen.

A belgrádi közös gyakorlásokra a felnőttkeret tagjain kívül elutazott Pardi Bende is, OB I/B-s és ificsapatunk meghatározó játékosa, ugyanakkor Vogel Simon csak csütörtök este érkezett meg Belgrádba, centertársa, Simon Henrik viszont aznap hazatért, ő ott betegedett le.

Halek Márton csapatkapitányt kértük egy kis összefoglalóra, őt már pénteken délután, a hazafelé úton értük el.

„Hétfőn este érkeztünk Belgrádba, és rögtön este játszottunk egy edzőmérkőzést a Partizannal. Huszonéves játékosokból áll a csapat, jobbára fiatalok szerepelnek náluk, de ez semmit sem jelent, hiszen a szerb utánpótlás-nevelés nagyon jó, magas szinten játszanak. Rajtunk érződött még az utazás, rajtam legalábbis mindenképpen. Másnap reggel egy fizikális edzésünk volt magunkban, úszással, lábtempóval, majd egy félórát emberelőny-hátrányoztunk a Partizannal. Kedden este egy ötnegyedes edzőmeccset játszottunk, itt már konkrét célokkal. Máté terve az volt, hogy kilenc gólnál ne kapjunk többet és ezt teljesítettük is, nyolcat kaptunk, és nyertünk. Szerda reggel is edzőmeccset játszottunk, ezt is sikerült jól lehoznunk, korrekt volt, nem volt feszültség és sérülés sem. Délután aztán mindenki kapott pár szabad órát,  körbenéztünk Belgrádban, majd este közösen vacsorázott a csapat, ahol már a szerb ételkülönlegességeket is megismertük. Csütörtökön a Crvena zvezda csapatával játszottunk már a reggeli edzést követően, legalábbis emberelőnyt és hátrányt, este pedig már edzőmeccset. Ők is fiatal csapat egy-két rutinosabb játékossal, például Radjennel. Azt tudni kell, hogy a szerb vízilabdában nem sok pénz van jelenleg, de a fiataloknak még mindig kitörési lehetőség a sportág, így nem volt meglepő, hogy ezen a meccsen, ellenünk is hajtottak a fiatalok. De mi is hajtottunk, szóval abszolút hasznos volt ez a szűk egy hét számunkra. Jövő héten már otthon készülünk a folytatásra.”


Hirdetések