Dobos Sándor, 2019.10.16. | Kosárlabda

Kilencpontos vereséget szenvedett női kosárlabdacsapatunk a Ludovika-arénában.

NB I/A-csoport, elhalasztott mérkőzés:

NKE-FCSM-Csata DSE–Vasas Akadémia 82-73 (25-16, 22-24, 21-15, 14-18)

Csata: Horváth B. 17/15, Gustafson 27, Lelik 10/9, Cannon 17, Friskovec 5/3. Csere: Mányoky R., Radócz, Angyal, Boros. Vezetőedző: Tursics Krisztián

Vasas: Murray 16, Fraser 23/3, Tóth O. 12/6, Budácsik 6/3, Szerencsés. Csere: Karlócai, Böröndy 10, Smailbegovic 2, Vukov 2, Madár E. 2. Vezetedző: Földi Attila


A Győr, a Szekszárd és a Cegléd ellen is jobbnak bizonyult a Vasassal szemben a korábbi fordulókban, és szerdán is nehéz dolga volt. A tavalyi bajnokságban idegenben legyőztük a nagy rivális Csatát (hosszabbítást követően), viszont azóta tovább erősödött a keretük, légiósokkal is.

Nálunk is vannak új arcok, és ezúttal is két amerikai játékosunk vitte a prímet a pontok tekintetében, mellettük Tóth Orsolya és Böröndy Vivien érte el a tíz pontot. A Vasas leginkább a rossz kezdésnek köszönheti, hogy nem sikerült a bravúr, épp 9 ponttal nyerte az első negyedet a hazai csapat, ez lett a végén is a különbség számszerűen.

A hazaiak jobban dobták a triplákat, Horváth Bernadett egymaga ötöt szórt, emellett jóval több lepattanót szedtek, ebben a mutatóban 43-31-re „nyertek”.

A lányok legközelebb szombaton játszanak, idehaza, Pasaréten fogadják a PEAC-Pécs csapatát, ott már megfelelő koncentráció mellett meglehet az első győzelem is.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
"A ceglédihez hasonlóan gyengén kezdtük a mérkőzést, így rohannunk kellett a Csata után, ami túl sok energiát vett ki belőlünk, így a kulcspillanatokban nem sikerült megtörni ellenfelünket. Eddig csak erősebb csapatokkal játszottunk, de egyszer sem szerepeltünk le, sőt, kemény feladat elé állítottuk őket. Most jönnek majd azok a találkozók, amiket meg tudunk nyerni."


Hirdetések