Jenkei Dániel, 2019.10.15. | Röplabda

A budapesti visszavágó sem tartogatott meglepetést: a Vasas Óbuda ismét tükörsimán verte a montenegrói Luka Bar csapatát, így továbbjutott, és már csak két meccs választja el a Bajnokok Ligája csoportkörtől.

Bajnokok Ligája-selejtező, I. forduló, visszavágó

Vasas Óbuda- Luka Bar 3:0 (-10, -19, -16)
Budapest, Ludovika Aréna, 400 néző.

Vezette: Boulanger (belga), Michlic (lengyel).

Vasas: Ana Tiemi 1, Kostelanská 13, Kalicsanyin 5, Kjelstrup 10, Dékány 6, Gyimes 9. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher, Villám 4, Ambrosio 5, Török 8, Hajós.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

Luka Bar: Tvrdiszics 2, Burzanovics 11, Csarapics 3, Vukovics 9, Petrovics 5, Vukoszlavcsevics 1. Csere: Csenovics (liberó), Durakovics, Raznatovics.
Vezetőedző: Vladimir Milacsics


Ha volt meccs, amit optimistán várhattunk, akkor az a Luka Bar elleni BL-selejtező visszavágója volt, hiszen Montenegróban a vártnál is simábban vertük elsőkörös ellenfelünket, és Jakub Gluszak lányai ugyanerre készültek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában, a Ludovika Arénában rendezett visszavágón is.

A Vasas-szurkolókon nem múlt, ez a létesítmény is zengett tőlük, és eközben a pályán sem volt hiány a számunkra tetsző megoldásokból.

Mindössze 21 percre volt szüksége Török Katáéknak az első szett behúzásához, ebbe pedig mindössze 10 Luka Bar-pont fért bele.

A második játszma is sokáig hasonlóan alakult, csak egy apró megingásunk akadt a játékrész közepén, de a lelkes vendégek ezzel csak kozmetikázni tudtak az eredményen. 

Jakub Głuszak egyébként már ekkor elég erőteljesen forgatta a csapatot, így aztán minden játékosunk tovább szokhatta a BL-légkört.

Villám Lilla is, aki egy szép ponttal lezárta a szettet, és ezzel a párharcot is, hiszen 2:0-ra vezettünk a játszmák tekintetében, ez pedig behozhatatlan előnynek bizonyult az első meccs tükrében.

Persze nem volt kérdés, hogy a harmadik is meglesz, az ”Érik a szőlő” című klasszikus bömbölő techno-verziója pedig csak erősítette a harci kedvet a szett előtti szünetben.

Ez a játékrész csak az elején volt némileg szoros, szokatlan módon még hátrányban is voltunk, ám izgulni egy percig sem kellett, Ambrosio Melani is feliratkozott a pontszerzők listájára, és robogtunk az újabb huszonöt felé. Ebben Török Kata volt ekkor nagy segítségünkre, aki szépen termelte az eredményes ütéseket.

Végül Gyimes Zsófia ásza, majd egy újabb Ambrosio-pont jelentette a meccs és a párharc végét.

Jöhet tehát a folytatás, és most már tényleg a küszöbén állunk a történelmi tettnek, a Bajnokok Ligája csoportkör elérésének, ám az biztos, hogy a montenegróiak elleni meccsnél sokkal komolyabb erőpróba vár ránk.

Szerda este az is kiderül, hogy bosnyák vagy albán csapat ellen, de egyelőre az utóbbira kínálkozik nagyobb sansz.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések