Dobos Sándor, 2019.10.14. | Kosárlabda

Tízpontos vereséggel zárta a vasárnapi bajnokit női kosárlabdacsapatunk.

NB I/A-csoport, 3. forduló:

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 85-75 (24-17, 23-22, 17-15, 21-21)

Cegléd: Szirony 14/3, Swanier 14/3, Brezinova 12/3, Higgins 22, Gorjanácz 5/3. Csere: Stankiewicz 13/3, Kobolák 2, Király 3/3, Révész. Vezetőedző: Gabriel Carrasco

Vasas: Fraser 27, Murray 21/9, Vukov 6, Tóth O. 3, Budácsik. Csere: Böröndy 8, Karlócai 6/6, Smailbegovic, Szerencsés 2, Madár K., Hizsnyik. Vezetőedző: Földi Attila


A Győr elleni szoros idegenbeli és a Szekszárd elleni hazai vereség után Cegléden lépett fel a Vasas Akadémia csapata, a keretében négy légióssal felálló riválissal szemben.

Az első negyedben hétpontos előnyre tett szert a Cegléd, és bár onnantól szorosan alakult a mérkőzés, egy pici mindig hiányzott a Vasasnak ahhoz, hogy átbillenjen a mérleg. Majdnem minden mutatóban kiegyenlített volt a meccs, a triplákat viszont jó időérzékkel szerezte a hazai csapat.

A mieink jelenleg a 11. helyen állnak, a PINKK a másik még nyeretlen csapat a bajnokságban.

Legközelebb szerdán, a Csata ellen idegenben, majd szombaton a PEAC-Péccsel játszik a Vasas Akadémia, már Pasaréten. A pécsiek egy győzelemmel és három vereséggel állnak előttünk a tabellán.

Gabriel Carrasco, a Cegléd vezetőedzője:
„Gratulálok a játékosaimnak, akik keményen dolgoztak. Érződik, hogy egyre erősebb a magyar bajnokság, hétről hétre születik valamilyen meglepetés. Mi egy hosszú sűrű időszakot kezdünk, a Vasas hét közben nem játszott, így örülök a győzelemnek.”

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Teniszes kifejezéssel élve túl sok ki nem kényszerített hibánk volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, és ezért csak saját magunkat hibáztathatjuk.”


Hirdetések