Dobos Sándor, 2019.10.13. | Kosárlabda

Az NB I/B Piros-csoportjának másik újoncától is kikapott idegenben a Vasas Akadémia.

NB I/B Piros-csoport, 3. forduló:

Bajai Bácska FKE – Vasas Akadémia 91-69 (21-21, 22-19, 28-14, 20-15)

Bajai Bácska: Pongó Martin 14/6, Jakab 22/6, Goldring J. 13/3, Nagy D. 13/3, Kővágó-Laska 2. Csere: dr. Ágfalvi 14/12, Vukicevic 6, Fehér Á. 1, Goldring G. 6, Kollár. Edző: Cservék Csaba

Vasas Akadémia: Boros 19/3, Moravcsik 4, Debreceni 13, Andrássy 6, Csík Richárd. Csere: Sólyom 12, Kelenföldi 3, Radics 4, Csík Roland 2, Steier 6/6, Kozma, Barócsi. Edző: Faragó Péter


Ismét bebizonyosodott, hogy nagyon erős a férfiak másodosztályú bajnoksága, a Vasas Akadémia a salgótarjáni vereség után a liga másik idei újonca, a Baja otthonában is vereséget szenvedett. Ráadásul talán nem várt különbségű vereséget, 22 ponttal volt jobb a végén a hazai csapat.

Tizenkét hazai tripla a hárommal szemben, 17 eladott labda a Vasas oldalán, ezek is közrejátszottak a vereségben a többi közt, és egyébként is megérdemelten nyert a jobban játszó Baja.

A Vasas Akadémia 1 győzelemmel és 2 vereséggel a 11. helyen áll, legközelebb a nem kevésbé erős Veszprém otthonába utaznak a fiúk, október 19-én, szombaton.

Cservék Csaba, a Bajai Bácska vezetőedzője:
„Ismét egy nyertes meccs, de elég nehezen indult. Nagyon sok könnyű kosarat kaptunk az első félidőben. A második félidőben a védekezésünkön keményítettünk egy kicsit, faulthatáron mozogtunk, és ez megadta a támadásaink alapját. Nagyon jókor tudott mindenki hozzátenni a játékhoz és a kinti dobások is jöttek. Úgy érzem, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk!”

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Először is gratulálok a hazai csapatnak. Teljesen megérdemelten nyertek, azt gondolom, ekkora különbséggel is. Hangsúlyoztam már többször is a játékosaimnak, hogy nagyon erős hazai pályák vannak itt a Piros-csoportban. Mindenkinek mindenhol fel kell kötni a gatyáját. Megint a harmadik negyedben volt problémánk, de nagyon nem szeretnék szakmázni, mert nem voltak nagy kérdések a mai mérkőzésen. Felkészülünk a Veszprém ellen, a Bajának pedig további sikert kívánok! Biztos vagyok benne, hogy otthon visszavágunk!”


Hirdetések