Jenkei Dániel, 2019.10.12. | Kézilabda

Kézilabdázóink gólzáporos győzelmet arattak a fiatal szombathelyi csapat ellen az NB I/B 4. fordulójában.

NB I/B, Nyugati-csoport, 4. forduló

Vasas SC-Szombathelyi KKA 46-30 (23-12)

Gólszerzőink: Szatmári M. (7), Hansághy B. (7), Ivanics D. (6), Birtalan-Gidai E. (6), Cifra A. (5), Takács F. (4), Szilovics F. (3), Kiss K. (2), Hadnagy F. (2), Imrei R., Gaylhoffer I.


Az első három fordulóban elszenvedett két vereség után Penszki Gergely csapatának feltétlenül el kellett kezdenie a pontgyűjtést az NB I/B Nyugati-csoportjában.

Ehhez a Szombathelyi KKA U19-es együttese ideális partnernek ígérkezett szombat délután a Sterbinszky-csarnokban. 

Cifra-Hansághy-Szatmári: ezzel a hármas sorozattal adtuk meg az alaphangot, és vezettünk 3-0-ra, ezután 9-7-nél volt még viszonylag szoros a meccs, de alapvetően domináltunk.

A gyors és gólerős játék jutalma 23-12-es vezetés lett a szünetre.

A szombathelyi Pődör-nővérek picit ránk ijesztettek a második félidő elején, de a vendéggólok után hamar helyreállt a világ rendje, tovább növeltük a különbséget, és végül a dobott gólokat tekintve negyvenhatig meg sem álltunk.

Ehhez Szatmári Melinda, Hansághy Beatrix, Ivanics Dóra és Birtalan-Gidai Eszter tette hozzá a legtöbbet, de Cifra Anita játékában is visszaköszönt a komoly élvonalbeli múlt.

A harminc kapott gól talán kicsit sok, de összességében ez egy szép szombat délután volt, és eddig kettőből kettő a mérlegünk a Sterbinszky-csarnokban.

Bízunk a hasonló folytatásban, és nem csak otthon...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések