Jenkei Dániel, 2019.10.08. | Kézilabda

Az utánpótlásjátékosokkal felálló Dunakeszi nem mutatott igazi ellenállást csapatunknak a Magyar Kupa második körében, a mieink azonban végig komolyan vették a meccset, így meg sem álltak 61 gólig.

Magyar Kupa 2. forduló
VS Dunakeszi - Vasas 15-61 (11-31)


Vasas SC : Binó - Szatmári 10, Szilovics 2, Cifra 1, Ivanics 1, Takács, Hansághy 12.
Csere.: Tzintzis (kapus), Birtalan-Gidai 11, Tóth M. 8, Imrei 5, Bréda L. 5, Kiss 4, Ács 1, Hadnagy 1, Gaylhoffer.
Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 1/1 ill. 1/1, kiállítások: 2 perc ill. 4 perc


Nem gondoltuk volna, hogy ilyen formában sikerül emlékezetesre az NB I/B Keleti-csoportjába tartozó Dunakeszi elleni kedd esti Magyar Kupa-meccs, de 61 gólt dobni kézilabdában mindenképpen olyan dolog, amire felkapja a fejét az ember. Ez már bizony rekordok könyvébe illő teljesítmény.

Még akkor is, ha a hazaiak gyakorlatilag ifistákkal és a serdülőkkel álltak ki, így aztán nehéz komoly szakmai elemzésbe bocsájtkozni a mérkőzésről.

Legyen elég annyi, hogy a mieink komolyan vették a feladatot a körülményktől függetlenül is, és végül túlszárnyalták a perc/dobott gól átlagot, így aztán kosárlabdában is mérhető számú egységgel fejezték be a meccset, és jutottak tovább a harmadik kupafordulóba.

Penszki Gergely vezetőedzőt kérdeztük a nem mindennapi meccsről: 

Mi a legerősebb összeállításunkban érkeztünk, ám ellenfelünk sajátos kényszerhelyzete miatt egy utánpótláscsapattal találtuk szembe magunkat, mellyel nem tartozunk egy súlycsoportba. Ennek ellenére igyekeztünk a legjobb és leggyorsabb játékunkkal megtisztelni őket. Dicséret illeti a Dunakeszi fiataljait a tisztes helytállásért, és a mieinket is, hogy igyekeztek végig fenntartani a figyelmet és koncentráltak a mérkőzésre.
 

 

 


Hirdetések