Jenkei Dániel, 2019.10.08. | Röplabda

A Vasas Óbuda egy pillanatig sem adott esélyt montenegrói ellenfelének a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének idegenbeli mérkőzésén.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Luka Bar - Vasas Óbuda 0-3 (-12, -17, -7)

Bar, 200 néző. 
Vezette: Kuculasz (görög), Simic (szerb)

Luka Bar: Tvrdisic 1, Burzanovic 7, Carapic, Vukovic 8, Petrovic 6, Vukoslavcevic 1. Csere: Cenovic (liberó), Durakovic, Barjaktarovic, Smlovic, Martinovic. 
Vezetőedző: Blazo Dobrkovic

Vasas: Ana Tiemi 1, Török K. 16, Kalicanin 12, Kjelstrup 10, Dékány 14, Abdulazimova 5. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes, Villám 1, Bleicher R. 1, Ambrosio, Hajós 1. 
Vezetőedző: Jakub Głuszak


Már önmagában a meccs kezdete történelmi pillanat volt a Vasas röplabdasportja szempontjából, hiszen ez volt a csapat történetének első Bajnokok Ligája mérkőzése, még ha egyelőre csak selejtezőről beszélünk is. Mindez a bájos montenegrói tengerparti kisvárosban, Barban, a helyi Luka Bar csapata ellen történt.

Mindenki óvatos duhaj volt az esélylatolgatások terén, de azért lehetett sejteni, hogy a mieink csapata jobb erőkből áll. Arra azonban talán a legoptimistábbak sem számítottak, hogy kedd este 70 perc alatt, tükörsimán hozzuk az odavágót.

Pedig így lett, az első pillanattól kezdve zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget, mindössze 12 pontot engedélyeztek Török Katáék az első szettben az ellenfélnek. Ha lehet mondani, még a második alakult a legszorosabban, ekkor 12-12 is állt a táblán, de utána hétszer mi "találtunk", így simán meglett a 2:0.

A harmadik szettben már 13-1-re is mentünk, közben pedig a keret valamennyi tagja megízlelhette a BL-hangulatot, de ez a teljesítményünknek egyáltalán nem tett rosszat, hiszen 25-7-re (!) nyertük az utolsó felvonást, és ezzel a mérkőzést is.

Természetesen a sportban sose lehet biztosra menni, de jelen pillanatban nehéz elképzelni, hogy jövő héten a Ludovika Arénában a visszavágó nem csak formaság lesz.

 


Hirdetések