Dobos Sándor, 2019.10.07. | Vízilabda

Mindhárom korcsoportban sikerült győzni az országos utánpótlás bajnokságok második játéknapján. Az OB I/B-ben a Fehérvár elleni győzelem után döntetlennel folytatta csapatunk.

OB I/B A csoport, 2. forduló:

Vasas SC–Budapesti Honvéd 9-9 (3-3, 3-0, 2-3, 1-3)
Gólszerzők:
Makszim 3, Steinmetz Á. 2, Trombitás 2, Hajdu A., Vadovics L., illetve Gregor 4, Ádám 2, Kubicza, Víg, Pásztor

Plézer János vezetőedző:
„Megvolt az esélyünk arra, hogy lezárjuk hamarabb a mérkőzést, de talán én is hibáztam, hogy ez nem így történt. Szerettem volna ugyanis mindenkit látni a vízben, hogy kiderüljön, kire mennyire lehet számítani az elkövetkezendő három sorsdöntő mérkőzésen. Információkat gyűjtöttem, és ennek az lett az ára, hogy nem nyertük meg a meccset. Sajnálom, többre, egy-két játékostól sokkal többre számítottam, de remélem, profitálunk hosszabb távon ebből a meccsből.”

Országos Ifjúsági Bajnokság, felsőház, 2. forduló:

CPVSE Debrecen-Vasas SC 9-10 (1-2, 3-2, 2-1, 3-5)
Gólszerzők:
Krasznai 5, Tőzsér 2, Oltean, Farkas M., illetve Fótos 3, Vadovics L. 2, Magyar B., Landherr, Sipos, Mókus, Juhász M.

Plézer János vezetőedző:
„A pénteki meccsből is kifolyóan hosszasan leültünk egymással beszélgetni a játékosokkal. A hosszú utazás miatt is volt erre lehetőségünk, és mindannyian elmondtuk, mi a problémánk egymás felé. Mióta bejutottunk a legjobb nyolcba, egy krízishelyzet alakult ki, de mindannyian azon vagyunk, hogy ebből közösen kilábaljunk. Kiderült most is, hogy szeretjük egymást, együtt fogjuk megoldani ezt a helyzetet, és elindulunk felfelé. A meccsen, ha nem is játszottunk jól, de küzdöttünk, és ez győzelmet eredményezett. Remélem, ez egy felfelé vezető út első lépése volt.”

Országos Serdülő Bajnokság, felsőház, 2. forduló:

CPVSE Debrecen-Vasas SC 19-20 (7-4, 4-4, 3-6, 1-1) - 5 méteresekkel: 4-5
Gólszerzők:
Tőzsér 11, Fedac 2, Nagy N. 2, Pataki, Kis, Csikortás, Szilágyi Á., illetve Sárközy 6, Varga B. 5, Gémesi M. 3, Sipos 3, Szilágyi B. 2, Leibinger

Monostori Attila vezetőedző:
"Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, ráadásul egy közvetlen riválisunk otthonában. Nagyon pozitív volt, hogy nem kaptunk megúszásgólokat, mi viszont lőttünk többet is. Ki kell emelnem Gémesi Marcell centerjátékát, de Varga Bálint, Szilágyi Bálint, Sárközy Benjámin is extrát nyújtott, mint ahogyan igazából az egész csapatot meg kell dicsérnem. Nagyon jó érzés volt ismét győztes meccsen vezetni a társaságot, még akkor is, ha a végén talán egy kicsit nagyobb esélyünk volt a rendes játékidőben nyerni. A büntetőknél kapusunk, Békési Marcell annak a Tőzsér Dávidnak a lövését fogta meg, aki 11 gólt szerzett a meccsen."

Országos Gyermek Bajnokság, felsőház, 2. forduló:

CPVSE Debrecen-Vasas SC 8-18 (2-6, 0-5, 4-3, 2-4)
Gólszerzők:
Fedac 5, Borsos 1, Dobó-Nagy, Szilágyi Á., illetve Szűcs 5, Tasi 4, Peőcz Á. 4, Ragács, Gyarmati, Török, Tábori, Kölcze

Homonnai Dániel vezetőedző:
„Örülök, hogy mindhárom korosztálynak sikerült győznie Debrecenben, ez egy eredményes hétvége volt. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól és magabiztosan játszottunk, látszik a fejlődés, hiszen a nyáron még csak két góllal voltunk jobbak a Debrecennél. Teljesen más arcunkat mutattuk, mint legutóbb, motiváltan, nagy lendülettel játszottunk. Azt kértem a megbeszélésen, hogy az elejétől fogva vegyük komolyan a meccset, és ez így is történt, 4-0-val indultunk, 6-2-vel fordultunk, sima lett a vége. Nagyon örülök, ilyen játékkal biztosan nehéz ellenfelei leszünk a topcsapatoknak. Három hét múlva jön a BVSC, amely sokkal jobb játékerőt képvisel, kíváncsian várom majd azt a hétvégét is.”


Hirdetések