Dobos Sándor, 2019.10.06. | Jégkorong

Hosszabbításban győzött a Fehérvári Titánok a Schiller-Vasas ellen az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Erste Liga, 9. forduló:

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1) – hosszabbítás után
Vasas Jégcentrum, 200 néző, vezette:
Németh M., Salánki, Fényi, Pálkövi B.

Vasas: SÁGI MÁTÉ
Bukor, Kováts M. – Surányi, TORNYAI 1 (1) – Farkas B., Inglis – Gáspár L., Márton
Bödök, Schmál, Szlama – RAFAJ 1 (1), Székely-Mádai G. (1), TURBUCZ (1) – FLISZÁR 1, Páterka, Szalma – Czakó, Csiki, Nagy M.
Edző: Ladányi Balázs

Fehérvár: Kornakker
Horváth M., Vas Márk – Erdély B., Kiss R. – Imre, McCutcheon – MANGONE 1 (1), Vincze G.
CAMPBELL 1, Dézsi (1), Péter A. (1) – Balogh B. (1), MIHÁLY ÁKOS 1 (1), Zion (1) – Almási, Madácsi 1, Nagy Á. – Buzás, Császár, Kovács A.
Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 22, illetve 8 perc
Kapura lövések: 28:42


Nem volt reális a 3-0-s fehérvári vezetés, pedig a találkozó 32. percére ez állt az eredményjelzőn. Az első harmadban kifejezetten egyenrangú küzdelem folyt a jégen, sőt, talán még egy kicsit jobban is ment a Vasas – ezzel együtt vezetett a vendégcsapat.

Már ekkor és aztán a meccs későbbi szakaszában is többször bravúrral avatkozott be Sági Máté a Vasas kapujában, juniorválogatott kapusunk minden megtesz, mióta „egyedül” áll rendelkezésre – Tóth Balázs kapustársa egy hete sérült meg, azóta már meg is műtötték, nagyon jó volt látni, hogy kilátogatott a vasárnapi meccsre, amelynek végén az öltözőben is üdvözölte a fiúkat.

S hogy mi lett a vége? Nos, hosszabbításos fehérvári győzelem. Ladányi Balázs csapata a harmadik vendéggól után nem sokkal szépített, a gólt az a Tornyai Gábor szerezte, aki épp a meccs napján ünnepelte születésnapját. Még a második harmadban sikerült Rafaj Attila révén még közelebb kerülni, hogy aztán Fliszár Zalán már a harmadik harmad elején egyenlítsen.

„Nagyon jó kis hokimeccs ez” – fogalmazott Szuper Levente szakosztály-igazgató a második szünetben, bármi benne volt a találkozóban. A záróharmad egyébként paprikásan ért véget, a fehérváriak keményen odaléptek, amikor talán már nem volt muszáj, egy 48 másodperccel a vége előtt Sági Máté maradt lent a jégen, s miután nem kapott segítséget, elmozdította a kaput.

Kiállítás járt érte, így emberhátrányban kezdtük a hosszabbítást, hogy aztán ott még Fliszár Zalánt is kiszórják. A kettős hátrányt nem sikerült kivédekezni, Mihály Ákos bombagólt lőtt, így a két pont a Fehérvári Titánoké lett.

Folytatás majd Gyergyóban és Brassóban.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
„Nagyon élvezetes meccset játszottunk, nem véletlenül osztoztunk a pontokon, viszont azt meg kell tanulnunk, hogy nem 0-3-nál kell elkezdenünk úgy hajtani, ahogy ott elkezdtünk, amiből sikerült felállnunk. Fegyelmezettnek kell lennünk, és itt nem csak a kiállításokra gondolok, hanem a taktikai fegyelemre is. Ha ezt be tudjuk tartani – lehet, hogy nem 60 percig, mert azért hibázni hibázik mindenki – legalább a meccs 90 százalékában, és minimalizáljuk a kiállításainkat, akkor lehet esélyünk három pontot hozni akár a Volántól. Ma úgy érzem, hogy az alapján, amit elmondtam, nem érdemeltünk három pontot, a kettő meglehetett volna, ha a végén nincs a kiállításcunami. Azt nem tudtuk kivédekezni, így úgy érzem, megérdemelten vitt el két pontot a Volán.”

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője:
„Egy kicsit sajnálom, hogy a háromgólos előnyt a meccs végére kiadtuk, és nem vittünk el innen három pontot. De teljesen fel voltunk arra készülve, hogy a Vasas nem fogja hagyni magát, függetlenül attól, hogy akár meccs közben is mekkora a különbség. Visszajöttek, gratulálok nekik is, mert szép teljesítményt nyújtottak. A hosszabbításban az emberelőnynek is köszönhetően eldöntöttük a meccset, de nem kellett volna idáig eljutnunk. Örülünk ettől függetlenül az extra két pontnak, készülünk a következő feladatokra.”


Hirdetések