Dobos Sándor, 2019.10.06. | Kosárlabda

Szorosabb eredményben is bízhatott a Vasas Akadémia, amely bár két vereséggel kezdte a bajnokságot, biztató dobóformával jelentkezik.

NB I/A-csoport, 2. forduló:

Vasas Akadémia – KSC Szekszárd 59-75 (17-13, 15-26, 9-15, 18-21)

Vasas: Fraser 16, Vukov 13/6, Murray 9/3, Böröndy 8/3, Budácsik. Csere: Karlócai 8/6, Szerencsés 2, Madár K. 2, Madár E., Smailbegovic 1. Vezetőedző: Földi Attila

Szekszárd: Studer Á. 10, McCall 8, Dojkic 15, Kiss V. 4, Vincze 2. Csere: Ruzickova 12, Marshall 11, Bálint 8, Theodoerán, Miklós M. 2, Studer Zs. 3/3. Vezetőedző: Zeljko Djokic


Tóth Orsolya nem lehetett ott ezen a bajnoki a Vasas mezében, hiszen az U23-as 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon volt jelenése, Kínában (a csapat végül nem jutott a negyeddöntőbe két győzelme és két veresége után).

Az ő ponterőssége bizony hiányzott a szombati bajnokin (az első körben 21 pontot szórt Tóth Győrben), ahol végül 59 pontig jutott a Vasas Akadémia. Emlékezhetünk, az első fordulóban 97 pontig haladt előre csapatunk Győrben.

Most is a két amerikai légiósunk vitte a prímet a pontszerzésben, Fraser mellett Vukov Szonja zárt még tíz fölött a végére, Böröndy Vivien és Karlócai Julianna 8-8 pontja is értékes összességében.

De most jobb volt a Szekszárd, amely egyébként mindössze egy triplával zárta a meccset. Igaz, a Vasas Akadémia viszont 8 százalékkal dobta a középtávoliakat.

A mieink legközelebb október 13-án Cegléden játszanak.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Nagyon nehéz tartani a tempót egy olyan csapattal, amelynek sokkal nagyobb rotációja van. Magunkhoz képest rengeteg hiányzóval kellett pályára lépnünk, ráadásul Tay Murray-t faultproblémák miatt pihentetni kellett. Nehéz így mérkőzést játszani, ha kiegészülünk, azt gondolom, közelebb tudnánk kerülni ilyen nagy csapatokhoz. Természetesen gratulálok a Szekszárdnak.”

Zeljko Djokic, a Szekszárd vezetőedzője:
„Keményen edzettünk ezen a héten, ennek ellenére ahelyett, hogy élvezzük a játékot, valamint, hogy végre pályára léphetünk tétmérkőzésen a szezon elején, úgy éreztem, mintha muszájból kosaraztunk volna. Legalább a szurkolók miatt kell száz százalékot teljesítenünk, akik ismét elkísértek minket. Gratulálok a Vasasnak és szakmai stábjának, látszik, hogy nagyon jól felkészültek erre a mérkőzésre.”

Vukov Szonja, a Vasas Akadémia játékosa:
„Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, ezt a lendületet azonban meg kell tartanunk a második félidőre is. Nem könnyítette meg a helyzetünket a sok hiányzó, ennek ellenére tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, képesek leszünk ennél sokkal jobbra.”


Hirdetések