Dobos Sándor, 2019.10.06. | Kosárlabda

Javított a salgótarjáni vereség után Faragó Péter csapat az NB I/B Piros-csoportjában.

NB I/B Piros-csoport, 3. forduló:

Vasas Akadémia – Nyíregyháza 83-80 (19-23, 18-18, 24-16, 22-23)

Vasas: Moravcsik 17, Debreceni 9, Csík Richárd 13/6, Boros 11, Andrássy 8. Csere: Sólyom 9/3, Kelenföldi 7, Radics, Steier 9/9, Kozma. Vezetőedző: Faragó Péter

Nyíregyháza: Bazsó 13/9, Hobbs 15/6, Tóth G. 6, Dancsecs 8/6, Czinger 5. Csere: Bus 17/9, Szobi 5/3, Sitku M. 8/6, Mokánszki 3/3. Vezetőedző: Siska János


Az újonc otthonában szoros meccsen kapott ki a Vasas Akadémia az első fordulóban, szombaton megvolt a lehetőség a javításra. Ez végül össze is jött, az igen erős Nyíregyháza ellen, a Sport 11-ben, méghozzá legfőképpen a csapatjátéknak köszönhetően.

A triplákkal ugyan megszórta a mieinket a vendégcsapat, de a középtávoli dobásokban sokkal jobban teljesítettünk, nem beszélve arról, hogy 12-vel több lepattanót szedtek a fiúk a mérkőzésen.

A győzelem jó előjel a folytatásra, a következő körben, október 12-én Bajára látogat a Vasas.


Fotók: Bornyi Márton

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Örülök neki, hogy a salgótarjáni mérkőzés után sikerült tanulni az akkori hibáinkból, most a harmadik negyed jól sikerült, ezért külön gratulálok a csapatnak. A különbség az volt a negyedik negyedben, hogy mindig volt olyan játékosunk, aki elő tudott lépni és tudott segíteni védekezésben és támadásban is. Gratulálok a csapatnak, hogy végig a tervhez tudtuk tartani magunkat és előre is léptünk, hogy meg tudtuk dobni ezt a 83 pontot. Ez ahhoz kellett, hogy egy kiváló Nyíregyházát legyőzzünk, akik 50 százalékkal dobták a triplát. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak a továbbiakban, ez egy szép munka volt itthon!”

Siska János, a Nyíregyháza vezetőedzője:
„Gratulálok a Vasas csapatának, akik keményebben küzdöttek, mint mi! Amíg ilyen fegyelmezetlenül játszunk, addig nagyon kevés esélyünk van, hogy idegenben tudjunk nyerni. Ezen mindenképpen változtatnunk kell!”


Hirdetések