Dobos Sándor, 2019.10.04. | Jégkorong

Ezúttal sem volt kérdéses a Ferencváros sikere a Schiller-Vasas HC ellen, annak ellenére, hogy az első harmadot még a mieink nyerték.

Erste Liga, 7. forduló:

Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)
Vasas Jégcentrum, 250 néző, vezette:
Halassy, Mach, Kövesi, Ress

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis - Hetényi, Kováts M. - Farkas B., Nagy Márk - Surányi, Tornyai
Bödök, Schmál, Szlama - Rafaj (1), Székely-Mádai G. 1, Turbucz (1) - Fliszár, Páterka, Szalma - Czakó, Csiki, Márton
Edző: Ladányi Balázs

FTC: Nagy Kristóf
Rantanen (1), Karmeniemi (1) – Pulli 1 (2), Jászai – Sarcia, Hegyi – Németh (1), Pozsár
Nagy G. 1, Tóth A. (2), Pavuk – Switzer 1, Tóth Gergely (1), Fitzgerald – Kulmala, Tóth Renátó 2, Tóth Richárd (1) – Roczanov, Tóth Gergő (1), Farkas 1
Edző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Kapura lövések: 28:44


Vagányan és kezdeményezően lépett fel az első harmadban a Schiller-Vasas, és ennek meg is lett az eredménye. A 10. percben Rafaj Attila és Turbucz Martin asszisztjából Székely-Mádai Gergő talált be Nagy Kristóf kapujába (1-0). A harmad vége parázsra sikeredett, egy Fradi helyzetet követően, némi kakaskodás után Czakó Barna kiállítás kapott, majd ugyan nyomott a bajnok, de 1-0-val mentek a pihenőre a csapatok.

A második harmad elején sebességet váltott a Fradi és gyors egymásutánban következtek a zöld-fehér gólok: Farkas, Pulli, Switzer és Tóth Renátó két góljával 1-5-re módosult az eredmény. 1-4-nél ugyan Márton Koppánynak volt egy kapuvasa, de kijelenthető: jókor jött a szünet.

A harmadik harmadban tovább növelte előnyét a zöld-fehér alakulat, az 50. percben Nagy Gergő állította be a végeredményt.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen.

A Schiller-Vasas legközelebb vasárnap játszik, a Fehérvári Titánok ellen, az a meccs 17:40-kor kezdődik.

Ladányi Balázs vezetőedző:
"Nagyon jól kezdtünk, az is benne volt, hogy a Fradi egy kicsit álmosabban, így tudtunk élni a lehetőséggel. Nagyon jó 20 percet játszottunk, aztán a második harmadban volt egy rövidzárlatunk, és hirtelen kaptunk nagyon sok gólt. Nem a vereség, ami a problémám, hiszen a Fraditól ki lehet kapni, hanem inkább azzal, hogy olyan hibákkal találkoztam, amikről azt gondoltam, hogy már túl vagyunk rajtuk. Nem tudtuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát, legalábbis hatvan percig semmiképpen sem."


Hirdetések