Jenkei Dániel, 2019.10.04. | Kézilabda

Nem sikerült az idegenbeli bravúr, női kézilabdázóink rangadót vesztettek a Budaörs ellen.

NB I/B, Nyugati-csoport, 3. forduló

Moyra Budaörs - Vasas SC 34-29 (16-14)

Vasas SC: Binó - Tóth M. 8, Szilovics 2, Hadnagy 1, Ivanics 4(1), Cifra 2, Hansághy 3.
Csere: Antóni (kapus), Takács 5(1), Imrei 2, Kiss 1, Birtalan-Gidai 1, Szatmári. Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 3/3 ill. 3/2, Kiállítások: 14 perc ill. 12 perc


Szokatlan, péntek esti időpontban volt Penszki Gergely csapatának jelenése az NB I/B 3. fordulójában, ráadásul a tavaly még élvonalban játszó Budaörs ellen, akiknek - a Vasashoz hasonlóan - feltett céljuk a legmagasabb osztályba való visszajutás.

Igen, az ilyen összecsapásokra mondják, hogy rangadó, és a játék képe is szinte végig ezt mutatta.

Ellenfelünk kezdte jobban a meccset, de 4-4-nél utolértük őket, az egész meccsen roppant eredményes Tóth Melinda góljával pedig 8-5-re már mi vezettünk. A félidőre mégis fordított a Budaörs, 16-14 állt a táblán.

A második harminc perc is fordulatos pillanatokat hozott, a hajrá azonban a hazaiaké lett, akik végül 34-29-re nyerték az őrült hajrát hozó összecsapást.

Penszki Gergely, a mieink vezetőedzője ezt mondta honlapunknak a meccs után:

- Támadásban nem voltak átlövésből szerzett góljaink, és nem azt játszotta a csapat, amire egész héten készültünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy 29 lőtt góllal mérkőzést kell nyerni. A védekezést a visszarendeződéseknél túl sokszor hibázták el a lányok, és a második félidőben a kapusaink sem igazán tudtak segíteni a csapaton. Sajnos a saját hibáinkat és a rajtunk kívül álló okokat egyszerre nem bírta el a csapat. A zsűriasztaltól hiába kérnek elnézést tőlem és a csapattól a mérkőzés után, ez az eredményt utólag nem változtatja meg. Persze nem akarom csak erre kihegyezni, hiszen ha a saját hibáink számát a felére csökkentjük, akkor már teljesen más eredmény alakult volna ki. Nekünk ezzel kell foglalkozni, ezt kell kijavítani. Sajnálom, hogy nem tudtuk megörvendeztetni ma a szurkolóinkat, akik remekül biztatták a csapatot.


Hirdetések