Dobos Sándor, 2019.09.29. | Jégkorong

Hatékonyan, energikusan játszott a Schiller-Vasas az UTE elleni idegenbeli mérkőzésen, és ennek egy pont lett ezúttal az eredménye, szétlövés után nyertek a hazaiak.

Erste Liga, 6. forduló:

UTE – Schiller-Vasas HC 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0) - szétlövés után
Megyeri út, 702 néző, vezette:
Babic, Wolf, Horváth B., Schumacher-Kovács

UTE: Duschek
Kovács A., Varga A. – Henderson, Pokornyi – Kiss-Rusk, Nagy N. (1)
Benk 1 (1), Di Diomete (1), Sikorcin 2 (1) – Brown, Kovács S., Odnoga – Csamangó 1, Nemes, Pance (1) – Daadou, Godó, Horváth Á.
Edző: Szilassy Zoltán

Vasas: Sági Máté
Bukor, Gáspár – Hetényi, Kováts M. – Farkas B., Inglis (1) – Surányi, Tornyai
Bödök, Schmál, Szlama – Rafaj (2), Székely-Mádai G. 1 (1), Turbucz 1 – Pápa B., Páterka 1, Szalma Zs. (1) – Czakó, Csiki, Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, illetve 6 perc
Kapura lövések: 52:41


A harmadik mérkőzésére készült a héten a Schiller-Vasas, a DEAC és a Dunaújváros után az UTE ellen kellett bizonyítani a Megyeri úton. Bár a szakmai stáb folyamatosan rotálja a kapuban Tóth Balázst és az éppen az UTE-től érkező Sági Mátét, ezúttal nem volt választása Ladányi Balázsnak, ugyanis előbbi térdsérülést szenvedett a szombat délelőtti edzésen, így biztosan nem léphetett jégre vasárnap. Hogy mikor lehet ott legközelebb a többiekkel, jövő héten derül ki a további vizsgálatok alapján.

Nos, a mieink keretében Mátén kívül Gáspár Levente, Pápa Barnabás, Páterka Bence és Szalma Zsolt személyében öt olyan hokis is akadt, akik a nyáron váltottak a két klub között. De ha idevesszük Turbucz Martint vagy épp Schmál Kristófot, elmondhatjuk, hogy sok egykori újpesti dolgozott most a Vasas-sikerért.

És tényleg dolgoztak a fiúk, jó tempójú, eseménydús meccset vívtunk, különösen a második harmadban történt sok minden a jégen. Benk András gólját ugyanis előbb Székely-Mádai Gergő egyenlítette ki, majd Turbucz Martin következett, vezettünk a harmad derekán. Mindkét gólban benne volt Rafaj Attila, aki viszont éppen sérülés után lehetett ott ismét a csapatban, ennek kifejezetten örülhettünk.

Nem sokáig vezettünk egyébként, ezt még tanulni kell a srácoknak – mármint kicsit jobban figyelni, ha átmenetileg „nyeregben vagyunk”. A harmadik szakasz 2-2-ről következett.

Páterka Bence egy kapu előtti kavarodás után volt résen, ismét vezettünk, de aztán nem sokkal később egy jó megindulás után jött, éppen tőle, egy visszapassz, amire lecsaptak a hazaiak és egyenlítettek. Izgalmasan alakult a hátralévő idő, és még izgalmasabban a hosszabbítás.

Merthogy több gól már nem esett (volt esélyünk többször is), így jött a ráadás, amiben Sági Máté mutatott be bravúrokat a kapuban. Ennek is volt köszönhető, hogy itt sem született gól, következhetett a szétlövés.

Szlama Dániel azonnal betalált, de Csamangó Stephan is így tett. Szalma Zsolt, Benk András és Székely-Mádai Gergő sem tudott aztán túljárni a kapus eszén, Sikorcin viszont igen, és mivel Rafaj Attila is hibázott, Jared Brown kezében volt a döntés. Belőtte, így nyerte meg 4-3-ra a bajnokit az UTE.

Egy pont a Schiller-Vasas jutalma a jó játékért, és egy kalapemelés.

Legközelebb a még mindig hibátlan Dunaújvárostól hazai pályán vereséget szenvedő Ferencváros lesz az ellenfél, a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
"Maradéktalanul elégedett vagyok a mutatott játékkal, egy kiváló erőkből álló csapat otthonából távoztunk ponttal. Fiatal, magyar játékosokkal is igyekeztünk a saját játékunkra koncentrálni, s a kiváló kapusteljesítmény kihatással volt a csapat játékára is."

(Fotó: Hajdú Dániel/UTE)


Hirdetések