Dobos Sándor, 2019.09.27. | Kosárlabda

A várakozásokat felülmúlva játszott a Vasas Akadémia a Győr otthonában, a női kosárlabda-bajnokság nyitófordulójában.

NB I/A csoport, 1. forduló:

UNI Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 105-97 (34-27, 26-21, 26-27, 19-22)

Győr: Czank 7, Ygueravide Viana 17/9, Dombai 12/6, Hruscakova 14, Devaughn 6. Csere: Török 17/6, Varga Zs. 8, Barnai 13, Papp 5/3, Révész, Dúl P. 6/3. Vezetőedző: Milos Pavlovics

Vasas: Murray 24/, Fraser 32, Tóth O. 21, Karlócai 3, Böröndy 3. Csere: Smailbegovic 2, Vukov 5/3, Szerencsés 2, Madár K. 5/3, Madár E., Budácsik, Hizsnyik. Vezetőedző: Földi Attila


Több mindennek is örülhetett Földi Attila a pénteki bajnoki nyitány után. Egyrészt konstatálhatta, hogy a két amerikai játékos kiváló választásnak bizonyult. Mindketten nagyon ponterősen játszottak, 35-ös, illetve 33-as VAL-mutatóval fejezték be a meccset, parádés.

Aztán ott van Tóth Orsolya kiváló játéka, 21 pontot dobott fiatal játékosunk. Emellé jön az újabb örömteli tény: több nagyon fiatal játékos is bemutatkozott az élvonalban, ráadásul pontokkal. Szerencsés Tamara, Madár Kata 5, illetve 2 ponttal zárt.

S összességében az önmagában remek eredmény, hogy három pont híján 100 pontot szereztünk a mezőny egyik legerősebb csapata ellen. A nyolcpontos vereség több mint biztató, hiszen Földi Attila jelezte a napokban, még nem abban a formában lesz csapatunk, amelyben szeretné.

Azért ezzel együtt is a helyén kell kezelni az eredményt, vélhetően a túloldalon sem éles még a győri gárda. Ettől függetlenül elégedetten utazhattak haza a vasasos lányok.

Folytatás jövő héten, a Szekszárd ellen, már Pasaréten.

Milos Pavlovics, a Győr vezetőedzője: "Nekem nem volt meglepő a megerősödött Vasas ellenállása, sajnos mi a tervezettekből csak keveset valósítottunk meg. Meggyőződésem, hogy tizenöt pontnál többet negyedenként nem szabad kapni, és ettől ezúttal nagyon messze voltunk."

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője: "Az első mérkőzés a jobb csapatoknak is nehezebb, így benne volt a pakliban egy szoros mérkőzés lehetősége. Most a védekezésünkkel volt probléma, sokat kell javulnunk ebben a tekintetben."

 


Hirdetések