Dobos Sándor, 2019.09.27. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia kikapott az újonctól az NB I B Piros-csoportjában, a bajnokság első forduójában.

NB I/B Piros-csoport, 1. forduló:

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 72-63 (21-14, 9-22, 27-15, 15-12)

SKSE: Sömenek 25/6, Boinitzer 9, Herendic 17/3, Karanfilovski 6/6, Hajdu M. 2. Csere: Berkics 3/3, Szanyi 5/3, Csabák 2, Piukovics 3/3. Vezetőedző: Stevan Cupic

Vasas: Andrássy 17, Boros 13/3, Moravcsik 14/3, Sólyom, Kelenföldi. Csere: Debreceni 6, Csík Richárd 4, Radics 8, Steier, Barócsi 1. Vezetőedző: Faragó Péter


Az újonc, a hazai kosárlabdaélet magasabb szintjére visszatérő, nagy hagyományokkal rendelkező Salgótarján győzelemmel mutatkozott be az NB I/B-ben, és ennek most a Vasas volt a szenvedőalanya.

Egy elég hektikus mérkőzésen maradtunk alul, mindkét csapat játéka hullámzó volt, elég csak azt példaként említeni, hogy a második negyedet 22-9-re nyerte a Vasas Akadémia. A hazaiak két mutatóban voltak jóval jobbak a mieinknél, az egyik a triplák hatékonysága, a másik a büntetők pontossága. Míg a hazaiak 38, addig a Vasas 15 százalékkal dobta a trojkákat, és hét büntető is kimaradt a mi oldalunkon.

Persze, még ennek ellenére is meg lehetett volna a meccs, de most a hazaiak örülhettek.

A Vasas Akadémia jövő héten a Nyíregyházát fogadja majd.

Stevan Cupic, a Salgótarján vezetőedzője: "Azt gondolom ,a közönség egy remek mérkőzést láthatott, két jól játszó csapattal. Talán az döntött a javunkra, hogy a második félidőben jobb döntéseket hoztunk és védekezésben is feljavultunk. Nagyon köszönöm a biztatást szurkolóinknak, gratulálok a fiúknak, és sok sikert kívánok a folytatásra a Vasas csapatának!"

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője: "Gratulálok a salgótarjániaknak, hogy megnyerték az első hazai mérkőzésüket. Nekünk sajnos a kulcspillanatokban kevésbé sikerültek a megoldásaink."


Hirdetések