Dobos Sándor, 2019.09.27. | Jégkorong

Dunaújvárosban volt acélos a Schiller-Vasas, de ezzel együtt is a hazaiak nyerték a pénteki Erste Liga-bajnokit.

Erste Liga, 6. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 6-4 (2-1, 2-2, 2-1)
Dunaújváros, 900 néző, vezette:
Berger, Varjú, Dorner, Kedves A.

DAB: Hughson
Kovács Bronson (2), Vuorijarvi – Baker 1, Lendák – Dósa, Hruby – Ráduly N., Wéninger
Azari (2), Dansereau (1), Mazurek 2 – Silló 1 (1), Somogyi (2), Turcotte – Németh P., Subotic, Tamás I. 1 – Gebei, Gulácsi, Pinczés.
Edző: Miroslav Ihnacak

Vasas: Sági Máté
Bukor (1), Gáspár – Hetényi P., Kováts M. – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai
Bödök 1 (1), Schmál (1), Szlama 2 (1) – Mayer Zs., Székely-Mádai G., Turbucz 1 – Pápa B., Páterka, Szalma (1) – Czakó, Csiki A., Márton
Edző: Ladányi Balázs


Eddig minden mérkőzését megnyerte a két roppant erős sorral bíró Dunaújváros, így hibátlan mérleggel állt a pénteki játéknap előtt. A Schiller-Vasas a meglepetés reményében utazott a bajnokira, nem nagyon volt veszítenivalója a mieinknek, akik meríthettek erőt a felkészülés során az újvárosi csarnokban aratott győzelemből is.

Nos, elég korán kétgólos hátrányba kerültünk, David Mazurek duplázott a 9. perc elejéig, de még az első harmadban sikerült szépíteni Bödök Bence révén. Csapatunkban egyébként ezúttal Sági Máté védett, akinek emberelőnyből vette be kapuját Silló Roland a második harmad hatodik percében, megint kettővel ment a DAB, ugyanakkor kifejezetten jól korcsolyáztak a srácok.

Szlama Dániel a 29. perc végén kettős emberelőnyből szépített, sőt, Turbucz Martin akkor lépett meg a koronggal és lőtte be a ziccert, amikor emberhátrányban voltunk – 3-3-ra egyenlítettünk.

Bő fél percig örülhettünk ennek az állapotnak, Baker vette vissza a vezetést, szerencsénk volt, hogy a szakasz végén a hazaiak nem tudták a kettős fórt kihasználni. Ellenben teljes létszámban sikerült Tamás István révén a gólszerzés, már a harmadik harmadban, hogy aztán az 51. percben Szlama Dániel lőjön gólt emberelőnyben (előtte ismét kettős fórban voltunk, de akkor még nem sikerült bepasszírozni a korongot).

Sokat lőttünk kapura, ebben a mutatóban a záróharmadot meg is nyertük, a meccset viszont a Dunaújváros húzta be, Turcotte még növelte az előnyt a végén.

6-4-re nyert a DAB, de a Schiller-Vasasnak semmi oka a szégyenkezésre. Sőt, ebből a játékból lehet merítkezni a nem kevésbé könnyű vasárnapi, UTE elleni idegenbeli bajnokira. A lilák éppen pénteken szerezték meg első sikerüket, a DEAC idegenbeli legyőzésével.

Ladányi Balázs, a Vasas vezetőedzője: – Megteremtettük magunknak a lehetőséget a bravúrra, s szépen helytálltunk a jóval rutinosabb ellenféllel szemben. Kicsit jobb koncentrációval pontot is szerezhettünk volna.


Hirdetések