Jenkei Dániel, 2019.09.26. | eSport

A Vasas SC a One Piece eSport által szervezett kupán vett részt, amelyet remek teljesítménnyel, drámai végjátékban nyert meg. Csapatunk most már az októberben startoló bajnokságra készül gőzerővel. Jöjjenek a részletek!

Az említett tornán tíz csapat vett részt, akik két ötfős csoportban mérkőztek meg egymással. A mieink az első osztályú Puskás Akadémia Esport csapatával, a harmadosztályú Esport Szombathely alakulatával, valamint két újonnan alakult együttessel, a Grosics Akadémiával és a Dynamo Drifterssel került egy csoportba.

A keretünkbe ezúttal a bajnokságban is szereplő játékosok mellett két új igazolás, valamint egy próbajátékos is helyet kapott.

Kapus: Erdős Levente

Védelem: Mészáros Roland, Kapcsos Csaba, Kiss Gábor, Tóbiás Zsolt, Molnár Gábor.

Középpálya: Darázs Sándor, Vaganyik Marius, Lovas Dávid, Hampl Márk, Szalai Balázs, Garaba Roland, Horváth Attila.

Támadó: Kőműves Gábor.


Nézzük, a torna krónikáját:

 

Csoportmeccsek:

Vasas SC eSport - Grosics akadémia Esport 1:1

Vasas SC eSport - Puskás Akadémia Esport 4:1

Vasas SC eSport - Esport Szombathely 1:0

Vasas SC eSport - Dynamo Drifters 2:1

 

Elődöntő:
Vasas SC eSport - One Piece Esport 2:0

Az elődöntőben a torna szervezőjével, a szintén újonc One Piece Esport csapatával találkoztunk. Jól kezdtük a találkozót és a 4. percben meg is szereztük a vezetést Szalai találatával, aki egy kapu előtti kavarodást tudott szemfülesen kihasználni. A 76. percben Hampl állította be a 2:0-ás végeredményt.

 

Döntő:
Vasas SC eSport - Puskás Akadémia Esport 2:2 (Büntetők utàn 5:4)

A döntőben ismét az első osztályú Puskás volt az ellenfelünk. A 6. percben meg is szereztük a vezetést egy öngóllal. Ezután ellenfelünk hatalmas nyomás alá helyezte csapatunkat, nem túlzás, ha azt mondjuk, a félidő hátra lévő részében nem is léptünk át a félpályát. A letámadásnak meg is lett az eredménye és a félidő hajrájában kiegyenlítettek. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni így jöhetett a hosszabbítás. A 105. percben hátrányba kerültünk Leikauf bombáját követően. A hosszabbítás második felidejében aztán mindent elkövettünk az egyenlítésért, de a gól csak nem akart össze jönni. Egészen az utolsó utáni pillanatig, ekkor Molnárt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Garaba értékesítette. A büntetőpárbajt a mieink bírták jobban idegekkel és hatalmas csata után sikerült megnyernünk a mérkőzést és ezzel a tornát is.
 

 

Erdős Levente csapatmenedzser végül a közeljövőről is nyilatkozott honlapunknak:

- A héten jött ki az új FIFA 20 játék, pénteken tartjuk vele az első hivatalos edzésünket. Eddig négy új játékos érkezett a csapatunkhoz, Mészáros Roland, Dudás Zoltán, Szalai Balázs és Kiss László, utóbbi edzőként is segítségünkre lesz. Ők mindannyian a B2B csapat játékosai voltak. Van még egy kiszemeltünk, de más változás már nem lesz a keretben. Jelenleg előnevezés zajlik a bajnokságokra, pár héten belül tisztán fogunk látni, hogy hol és ki ellen kezdjük a pontvadászatot. Szintén fejlemény a csapat körül, hogy néhány játékosunk a Vasast képviselve egyéniben is kipróbálja magát a jövőben, tehát teljes csapatokat fognak irányítani versenyeken. Lesz még egy felkészülési tornánk is, amelyet a TF szervez, ez egy rangos, élőben közvetített viadal, ami biztosan jó gyakorlási lehetőségnek bizonyul majd.


Hirdetések