Dobos Sándor, 2019.09.23. | Jégkorong

Nem várt különbséggel győzött a DEAC a Schiller-Vasas ellen az Erste Liga hétfői mérkőzésén.

Erste Liga, 5. forduló:

Schiller-Vasas HC–DEAC 3-8 (1-3, 2-2, 0-3)
Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Rencz, Kókai, Szabó D., Árkovics

Vasas: Tóth B.
Bukor 1, Gáspár – Hetényi, Kováts M. – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai
Bödök 1 (1), SCHMÁL 1, Szlama (2) – Pápa B., Székely-Mádai G., Turbucz – FLISZÁR, Páterka, Szalma – Czakó (1), Csiki (1), Mayer Zs.
Edző: Ladányi Balázs

DEAC: Hetényi
Filbrandt, Kiss 1 – Léránt, Vokla (1) – Mestyán, Sándor
NOVOTNY 1 (2), Sági M. 1 (2), Izacky 1 (2) – PIATAK 2 (1), DALOGA 2 (1), Hári N. (1) – Berta (1), Kuleshov, Molnár D. – Mazzag, Salló
Edző: David Musial

Kiállítások: 12, illetve 6 perc
Kapura lövések: 29:52


A Brassó elleni bravúros győzelem után abban reménykedtek a Schiller-Vasas szimpatizánsai, hogy az igen erős DEAC ellen is szoros mérkőzést játszunk. Nem is kezdődött rosszul a meccs (maximum a vendégek játékosa, Vladislav Kuleshov számára, aki fejsérülést szenvedett, így korán „kiszállt”), hiszen a 4. percben Bukor Rajmund megszerezte a vezetést a mieink számára.

Csakhogy az ő gólja és a meccs harmadik találata között mindössze 31 másodperc telt el. Hogy mi történt? Nos, a DEAC lőtt kettőt, azonnal. Innen át is fordult a meccs képe, a debreceniek érthetően megnyugodtak, felébredtek a gyors sokkból, és ezt követően uralták a meccset.

Igaz ez még akkor is, ha a Vasasnak több helyzete, mondhatni ziccere is akadt, ezeket ugyanakkor nem sikerült kihasználni. Sőt, bosszantó hibák is akadtak. Már épp megfogalmaztuk, hogy örömteli módon – a tavalyi szezonhoz képest – emberelőnyben sikerül felállni, tartani a pozíciót és helyzetet kidolgozni, amikor korongot vesztettünk és Novotny Dominik gólt szerzett. 5-4 helyett 6-3 (hiszen előtte kimaradt a helyzetünk), mindez a harmadik harmad elején, nem mindegy.

Összességében nem sült el tehát jól a meccs, pedig nagyobb odafigyeléssel ismét figyelemreméltó eredményt érhetett volna el a Schiller-Vasas.

Talán pénteken, az eddig meglepetésre hibátlan Dunaújváros otthonában.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője: - Jól kezdtünk, de aztán visszaestünk, és olyan hullámvölgyeink voltak, amiket azonnal kihasznált a Debrecen. Sok gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, érthetetlenül állok egy-két gyermeteg hiba előtt, nem tudtunk úgy 60 percen keresztül koncentrálni, mint a Brassó ellen. Tavaly volt ennyire hektikus a játékunk.  

David Musial, a DEAC vezetőedzője: - Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a három pont. A Vasas lőtte az első gólt, de rögtön utána felébredtünk. Azt játszottuk később, amit kell, úgyhogy örülünk, de pénteken nagyon nehéz bajnokink következik.


Hirdetések