Dobos Sándor, 2019.09.20. | Jégkorong

Megszerezte első idei hárompontos győzelmét a Schiller-Vasas HC az Erste Ligában. 

Schiller-Vasas HC–Corona Brasov (romániai) 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)

Vasas Jégcentrum, 200 néző, vezette: Halassy, Varjú (Balla, Kövesi)

Vasas: TÓTH B.
Bukor, Gáspár – HETÉNYI 1, Kováts M. 1 – Farkas B. (1), Inglis – Surányi, Tornyai
BÖDÖK, Schmál, Szlama – Pápa B., Székely-Mádai, TURBUCZ – FLISZÁR 2, Páterka, SZALMA (2) – Czakó (1), Csiki (1), Mayer Zs.
Edző: Ladányi Balázs

Brassó: Tőke (Polc)
Armstrong, Harrison – Borisenko (1), Stephenson – Bors, Mihály E. – Bíró O., Szabó D.
Fowlie 1, Plante, RABBIT 1 – Péter 1, Tranca (1), Zsók – Bíró G., Gliga, Molnár Zs. – Bíró M., Gajdó, Molnár Z.
Edző: Pénzes Július

Kiállítások: 6, illetve 16 perc
Kapura lövések: 26:39


Első Erste Liga-szezonunkban decemberig kellett várni az első győzelemre, akkor karácsony másnapján 5-3-ra vertük meg a KMH-t. Most már a negyedik fordulóban megérkezett az első „tiszta” siker, mégpedig azért, mert a csapat kőkeményen megdolgozott érte.

A Brassótól 4-1-re kaptunk ki az első fordulóban, talán ez el is kényelmesítette a vendégeket (ezt erősítette meg a csapat másodedzője a végén), nem vették annyira komolyan a Vasast. Pedig már azon a meccsen is jól mentünk, de a Csíkszereda és a Fradi elleni bajnokin – valljuk be – visszaesett a játékunk. Pénteken viszont már az első harmad elején látszott, nagy elánnal és lelkesedéssel játszottak a fiúk, korongbiztosak is voltak, emellett gyorsan korcsolyáztak.

És ennek meg is lett az eredménye (Fliszár Zalán már a harmadik perc elején megszerezte a vezetést), és a bátor játék gólokban a második harmadban volt egészen kifizetődő. 1-1 után két védőnk, előbb Kováts Máté (nagy gól volt), majd Hetényi Péter talált be – és ezután sem volt megállás. Fliszár Zalán második góljával már 4-1-re vezettünk, miközben hátul is egész jól helyt álltunk.

Olyannyira, hogy Tóth Balázs még büntetőt is védett a meccs derekán! Mellesleg 39 lövés érkezett a kapujára, ez nem kevés, de nem is olyan sok, mint a Fradi ellen (akkor 60 fölötti löket zúdult a kapujára), azaz kevesebb területet adtunk a riválisnak, mint legutóbb – újabb ok az elégedettségre.

A harmadik harmadban egy-egy figyelmetlenség megbosszulta magát, és bár rágtuk a körmünket az utolsó negyedórában, ezúttal helyén volt a szív, az ész – no meg némi szerencse is a végén.

Megvan a tisztán magyar játékosokkal, többségében fiatal hokisokkal felálló Schiller-Vasas HC első hárompontos győzelme – amellyel fel is ugrott a tabella 7. helyére.

Revák Zoltán másodedző: - Természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Nagyon tökösen és nagyon jó mentalitással álltunk bele a mérkőzésbe, talán ez hiányzott eddig ahhoz, hogy megszorongassuk az ellenfeleinket. Fontos az is, hogy legyenek a csapatban olyanok, akik, ha a hullámvölgyeken átlendítik a társaságot, szerencsére ma több ilyen egyéni teljesítmény is akadt nálunk.

Ondrej Rusnak másodedző: - Borzasztó volt ez a mai meccs, nem álltunk rá készen, fejben egyáltalán nem voltunk itt. Mindig nehéz egy 4-1-es siker után az ellenféllel szemben újra a nulláról indulni, mi most elkövettük azt a hibát, hogy nem vettük elég komolyan a mérkőzést. Gratulálok a Vasasnak, keményen játszottak, megérdemelten nyerték meg a meccset.


Hirdetések