Dobos Sándor, 2019.09.18. | Jégkorong

A Ferencváros nagyon odatette magát a Schiller-Vasas ellen, így három ponttal távozott a Vasas Jégcentrumból.

Erste Liga, 3. forduló:

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-6 (0-1, 0-3, 1-2)
Vasas Jégcentrum, 500 néző, vezette: Kincses, Mach, Sindel, Pálkövi B.

Schiller-Vasas: Tóth B.
Hetényi, Kováts M. – Bukor, Gáspár L. – Surányi, Tornyai – Farkas B., Inglis
Székely-Mádai (1), Turbucz 1, Pápa B. (1) – Bödök, Schmál, Szlama – Czakó, Csiki, Márton – Fliszár, Páterka, Szalma
Vezetőedző: Ladányi Balázs

FTC: Nagy K.
RANTANEN (2), Karmeniemi – Pulli, Jászai – Hegyi Á. (1), Pozsár – Tóth Renátó, Roczanov
Kulmala, Nagy G. (1), Pavuk 1 (1) – FITZGERALD 3 (1), TÓTH A. (3), SWITZER 2 (1) – Tóth Richárd, Németh A., Hajós (1) – Tóth Gergely, Farkas, Tóth Gergő
Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 10, illetve 6 perc
Kapura lövések: 25:61


A Brassó és a Csíkszereda elleni idegenbeli vereségek (1-4, 3-6) után várta a bajnok elleni mérkőzést a Schiller-Vasas HC. Sérülés miatt nem lehetett ott a keretben Rafaj Attila, ugyanakkor bekerült a csapatba az Újpestről érkező Pápa Barnabás (mellette Gáspár Levente és Páterka Bence is ismét ott volt a jégen a nyáron érkező fiatalok közül).

A kaput ezúttal Tóth Balázs védte, jól állta a sarat az elején, és nem rajta múlt a végül ötgólos vereség. A tavalyi szezonban rendre szoros mérkőzéseket vívtunk a zöld-fehérekkel, talán ez a tény is arra sarkallta a vendégeket, hogy ezúttal ne kényelmeskedjék el a bajnokit. Tényleg nem tették, hatvan percig magas fokozattal mentek előre, ezt a kapura lövési statisztika is bizonyítja.

A Schiller-Vasas HC, amelyben a Surányi-Tornyai védőpáros jó játéka, Tóth Balázs már említett bravúrjai mellett nem feltétlenül tudunk ezúttal más kiemelni, 6-1-es vereségbe szaladt bele szerda este, ezzel három kör után három vereséggel áll a tabellán.

De morfondírozni nem nagyon érdemes, idő sincs rá, hiszen pénteken már jön a Corona Brassó elleni bajnoki. Máris eljön tehát az idő, hogy egy kicsit kozmetikázzunk a két fél közti mérlegen, jó és koncentrált játékkal igyekszik majd a csapat megnehezíteni a romániai csapat dolgát.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője: 
„Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a Fradi dolgát annyira, mint a tavalyi szezonban. A különbség nem csak a jégen látszódott, hanem az eredményjelzőn is. A jégkorong arról szól, ki mennyi teret ad a másiknak. Mi nagyon sok teret adtunk a Ferencvárosnak, amit köszöntek szépen, éltek vele. Ők közel a semmihez adtak nekünk teret. Talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet, és nem olyan keményen léptünk fel, ahogyan kellene. Bízom abban, hogy ennek a következő meccsen már nyoma sem lesz.”

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője:
„Tudtuk jól a tavalyi mérkőzésekből, hogy egyik bajnokit sem lehet félvállról venni, így a Vasas ellenit sem. Nagyon lelkiismeretesen készültünk fel erre a mérkőzésre, tisztában voltunk vele, hogy a 100 százalékunkat kell nyújtani. Jól álltunk bele a mérkőzésbe, és tudtuk irányítani azt végig. Hatvan percen át tudtuk játszani a játékunkat és nagyon örülünk, mert tavaly egyszer sem volt könnyű a Vasas elleni meccs. Szerencsére most jól le tudtuk menedzselni a játékot.”


Hirdetések