Dobos Sándor, 2019.09.17. | Jégkorong

Hoffmann Attila és Perczel Gábor csapata mindhárom selejtezőmérkőzését megnyerte az U16-os bajnokságban, így biztosan került a legjobb nyolc közé.

Ahogyan tavaly, ebben az évben selejtezőtornán dőlt el, mely csapatok kerülnek a felsőházba a serdülőbajnokságban. A Fehérvár kiemelt volt, bajnokként alanyi jogon tagja az A csoportnak, a többieknek viszont játszaniuk kellett.

A mieink tornáját megelőzte egy másik fellépés is, a részletekről Hoffmann Attila vezetőedző beszél.

„A múlt hétvégén részt vettünk egy U16-os EBEL-tornán, három osztrák csapat ellen játszottunk egy-egy mérkőzést, és bár nem jutottunk tovább a következő tornára, sikeres volt a szereplésünk. Rosszabb gólarányunkkal maradtunk le a továbbjutástól, egy szlovén csapat előzött végül be bennünket. De nem vesztettünk mérkőzést, és a torna remek felkészülés volt a hazai bajnoki selejtezőre.”

A Vasas csapata a Zalaegerszegen megrendezett tornán az Okanagan együttesét 8-4-re győzte le, a Vienna Capitals korosztályos csapatát büntetőkkel múlta felül (5-4), míg az EHC Lionst 4-3-ra, hosszabbítás során. Aztán jöhetett a fontosabb feladat!

„A múlt héten rendezték a magyar bajnoki selejtezőt, amelynek során mindhárom meccsünket megnyertük, igaz, az UTE ellenit csak hosszabbítás után. Nagy eredménynek tartjuk ezt, hiszen az UTE tavaly döntőt játszott U16-ban, erős keretük van, és 0-2 után sikerült felállnunk. Végül a pontszámokat és a gólarányokat összesítve a 12 csapat közül a legjobbak lettünk, így az A-csoportban játszunk majd, vasárnap már indul is a bajnokság. Azért tartjuk figyelemre méltónak a magabiztosságunkat, mert május 1-jén korosztályváltás történt U16-ban, most kezdtük többekkel a közös munkát. De az elmúlt másfél hónapban rengeteget dolgoztak a gyerekek, tényleg le a kalappal előttük, igazán összeszokott már a játék. Sok jó képességű játékosunk van, és nagyon egységesek vagyunk. Sokkal ideálisabb ez a helyzet, mint az, amikor csak 2-3 topjátékos van egy csapatban, és minden az ő formájuktól, egészségüktől függ. Mi egyébként is szeretjük mindenkinek megadni a lehetőséget, így fejlődhetnek a gyerekek. Ha a folytatásban is ilyen egységesek leszünk és a gyerekek is jól dolgoznak, a szezon végén kijöhet egy egészen szép eredmény a serdülőbajnokságban” – foglalta össze Hoffmann Attila vezetőedző.

U16, bajnoki selejtezők:

UTE–Vasas SC 3-4 (2-1, 1-2, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Simon, Kónya, Kulcsár, illetve Szöllősi, Szemerei, Szűcs

Vasas SC–Székely Jégkorong Akadémia U15 10-0 (2-0, 1-0, 7-0)
Gólszerzők:
Varga M. 2, Szemerei 2, Szöllősi 2, Királyfalvi 2, Hiezl, Metzler

Vasas SC–Ferencváros 10-0 (2.0, 4-0, 4-0)
Gólszerzők
: Varga M. 2, Szöllősi 2, Hiezl 2, Haranghy, Márkus M., Balasits, Szűcs


Hirdetések