Jenkei Dániel, 2019.09.17. | Ökölvívás

Fodor Milán és Kozák László sem tudott maradandót alkotni a jekatyerinburgi ökölvívó-világbajnokságon, előbbinek kettő, utóbbinak egy meccs jutott osztályrészül.

Napjaink legjobb ökölvívója, Harcsa Zoltán nem lehetett ott a jekatyerinburgi ökölvívó-világbajnokságon, hiszen könyökműtétből lábadozik, így aztán a Vasasból Fodor Milánnak és Kozák Lászlónak maradt sansza arra, hogy letegye a névjegyét Oroszországban.

Ez persze cseppet sem volt könnyű feladat, hiszen kimondható, hogy a magyar ökölvívósport mellett elszaladt a világ az utóbbi években, ráadásul a pontozók szemében sem bírunk igazán nagy súllyal.

Utóbbi látszott a mieink szereplése kapcsán is, hiszen Fodor Milán 63 kg-ban az első meccsén jó hajrát bemutatva verte a román Suciut, utána viszont alulmaradt egyhangú pontozással a kolumbiai Viafara Fori ellen, így nem jutott a tizenhat közé.

Maradjunk annyiban, hogy ezt nem mindenki látta így, többek között maga Fodor sem, aki így fogalmazott a meccs után:

- Az első menetben megütöttem a fején az ellenfelemet, aki alig húzta ki a gongszóig. A következő menet kiegyenlített volt, az utolsóban viszont végig fogott a kolumbiai, és szerintem nyugodtan meg lehetett volna inteni. Edzem tovább, és bízom abban, hogy egyszer korrektebb pontozásban is részem lesz.


A keserűséget növelte, hogy 69 kg-ban Kozák László is búcsúzott az első meccse után.

Ő a kezdő körben erőnyerő volt, utána viszont kanadai ellenfelétől megosztott pontozással kikapott, sajnos a meccs végét nem bírta, de még így is nehéz dolga volt a döntésben a zsűrinek, amely végül nem őt hozta ki győztesként.

 


Hirdetések