Dobos Sándor, 2019.09.14. | Jégkorong

Helyt állt ezúttal is az esélyesebb riválissal szemben a Schiller-Vasas, de pontot nem sikerült szerezni Csíkszeredában.

Erste Liga, 2. forduló:

SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC 6-3 (1-0, 3-2, 2-1)
Csíkszereda, 800 néző, vezette:
Gergely, Sikó, Péter, Bandi

Csíkszereda: Samankov
Gecse, Kulyash (1) – Láday, Salló – Farkas T. 1, Flinta (1) – Casaneanu, Györfy 1
Becze 1 (2), Shalla 2 (1), Taratukhin (1) – Brophey (1), McLean (1), Pelley 1 – Bíró (1), Fodor (1), Rokaly Sz. – Horváth L. (1), Rokaly N. (1), Sándor
Vezetőedző:

Vasas: Tóth B.
Hetényi P., Kováts M. – Bukor, Gáspár – Farkas B., Inglis (1) – Surányi, Tornyai 1
Bödök, Schmál (2), Szlama 1 – Rafaj, Székely-Mádai G., Turbucz – Fliszár, Páterka, Szalma (1) – Czakó, Csiki 1, Márton

Kiállítások: 20, illetve 14 perc
Kapura lövések: 48:15


Cseppet sem volt könnyebb dolga csapatunknak a második fordulóban, az elsőhöz hasonlóan ismét egy roppant erős rivális otthonában kellett bizonyítani. A Brassó elleni 4-1-es vereség vállalható volt, tekintve, hogy jól mentek a fiúk, sok mindent megvalósítottak abból, amit a szakvezetés vár tőlük.

Csíkszeredában Tóth Balázzsal álltunk fel a kapuban, de nem azért, mert Sági Máté rosszul védett volna egy nappal korábban, sőt. De ahogyan tavaly is, ebben az idényben is rotálja majd a srácokat Ladányi Balázs és stábja. Szerencsénk van, mert két tehetséges fiatal közül lehet válogatni, és Balázs is jól védett a szombati találkozón.

Jól, mert ahogyan a Brassó, úgy a Szereda is rendkívül sok kapura lövéssel jelentkezett, uralta a játékot, de ez sem akadályozta meg a mieinket abban, hogy 1-0-s hazai vezetés után fordítsanak. A második harmad elején előbb Szlama Dániel, majd Csiki Attila talált be, 2-1-re vezettünk.

Rafaj Attila, csapatunk rutinos játékosa ekkor már nem volt a jégen, lekönyökölték, agyrázkódást szenvedett. Az elmúlt hetekben több alkalommal is bátrabban „legyintették” meg a mieinket a riválisok, persze, erre szokták azt mondani, ez nem kisasszonysport… Tényleg nem az, csak hát…

Hat és fél perccel a vezető gólunk után a Csíkszereda tengeren túli légiós hármasa (Pelley, Brophey, McLean) hozta össze az egyenlítést, majd másodpercre pontosan két perccel később Farkas Tamás gólja már a hazai vezetést eredményezte.

Tornyai Gábor a záróharmadban 5-2 után szépített (megnézték a játékvezetők videón a gólt, majd jóváhagyták), végül Joshua Shalláé volt az utolsó szó, a vége 6-3, oda.

Folytatás szerdán, a bajnok Ferencváros ellen, már a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:
„Nincs rossz kedvem, annak ellenére, hogy megint pont nélkül megyünk haza. Ma is nagy nyomás volt rajtunk, nem voltunk egy súlycsoportban, maximum egy-egy rövidebb időszakban. Ha összehasonlítjuk a két csapat erejét, tapasztalatát, akkor mondhatjuk, hogy nagyon szép és férfias munkát végeztünk. Helyt álltunk egy nagyon erős csapat ellen, amelyik a végelszámolásnál ott lehet a döntő környékén és a végső győzelemre is esélyes lehet. Megnehezítettük a Csíkszereda dolgát, néhol még meg is keserítettük. Talán, ha gyermeteg hibáink nem lettek volna, szebb is lehetne az eredmény. A Csíkszereda megérdemelten nyert, gratulálok nekik.”


Hirdetések