Dobos Sándor, 2019.09.13. | Jégkorong

Nagy kíváncsiság övezi a Schiller-Vasas HC második felnőttszezonját, kimondva kimondatlanul mindenki, a szurkoló, a stáb és a játékosok is több pontra, több győzelemre számítanak.

Erdélyi túrával kezd Ladányi Balázs csapata, azaz az előző idényhez hasonlóan ezúttal is idegenben. De míg tavaly a debreceni rajt után másnap nem kellett bajnokit játszani, most kell majd, elvégre az erdélyi túrák mindig kétmeccsesek, a pénteki, brassói találkozó után jön csíkszeredai mérkőzés.

Az idei szezonban a Vienna Capitals nem indul az Erste Ligában, így tíz csapattal rajtol a szezon, három erdélyi résztvevővel, a Csíkszereda, a Gyergyó és a Brassó is erős kerettel vág neki a bajnokságnak, ezúttal is.

A bajnokság főszponzora, az Erste Bank ebben az évben is különdíjakat alapított. A Mr. Spirit annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Az év felfedezettje a Mr. Rising Star díjat kapja, de kiosztják a Mr. Fair Play elismerést is. A nyertesek az elismerés mellé 500 ezer forintot kapnak. Ne feledjük, tavaly a Gentleman Award győztese Szlama Dániel, a Schiller-Vasas játékosa lett.

Az alapszakasz 2020. január 17-én zárul a tervek szerint. A csapatok négyszer találkoznak egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben. Az első öt helyezett a középszakasz felsőházában, az utolsó öt az alsóházban folytatja. Ez a szakasz 2020. január 21-től február 19-ig tart. A rájátszás a negyeddöntőkkel február 22-én indul, minden párharc négy nyert mérkőzésig tart.

De ez még nagyon messze van, a Schiller-Vasas momentán a Brassóra koncentrál. A csapat csütörtökön indult el Romániába, hat felkészülési meccsel a lábában. Ladányi Balázs előzőleg azt mondta, nem volt nehéz ellenfeleket találni, a hat találkozó pedig elegendő volt a mieinknek a ráhangolódásra. Természetesen az elmúlt hetekben kőkemény munka „színesítette” az edzőmeccsek programját.

A szakvezetés arra kíváncsi leginkább, hogy a tavaly megfelelő ívben lezajló fejlődés után honnan folytatja a társaság az éles alkalmakkor. Mivel 50 meccs már a lábakban van tavalyról, minden bizonnyal a jégen látszik majd az ebből fakadó rutin, így nem kell heteknek eltelnie az akklimatizálódáshoz.

Fiatal csapatunkból ugyan néhányan távoztak, és érkeztek is újak, benne két rutinos hokissal, a Schiller-Vasas még ezek ellenére is a legfiatalabb kerettel, ráadásul a többi csapattal ellentétben légiósok nélkül indul az Erste Ligában. Fontos megemlíteni, hogy ebben az évben nem lesznek „vendégjátékosaink” a MAC csapatából. Ez alapján a keret ugyan vékonyabb, viszont az U21-es csapatunkból sokan kapnak majd lehetőséget a bajnokság során – és könnyen lehet, hogy az U18-as keretből is érkezhetnek az edzésekre fiatalok.

A pénteki mérkőzés 17:30-kor kezdődik Brassóban, másnap Csíkszeredában kell bizonyítani, az első hazai bajnokit szeptember 18-án, a bajnok Ferencváros ellen játssza a csapat a Vasas Jégcentrumban.

Emlékeztető – az edzőmérkőzéseken:

Schiller-Vasas HC–HK Trnava (szlovák, 2. osztály) 2-5
Schiller-Vasas HC–HK Levice (szlovák, 2. osztály) 8-4
HK Trnava–Schiller-Vasas HC 2-1
HK Levice (szlovák, 2. osztály)–Schiller-Vasas HC 3-2
Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 2-3
DEAC–Schiller-Vasas HC 6-5 (hosszabbítás után)


A Schiller-Vasas HC kerete:

Kapusok: Tóth Károly Balázs, Sági Máté
Hátvédek: Bukor Rajmund, Farkas Botond, Hetényi Péter, Inglis Ákos, Kováts Máté, Surányi Zsolt, Tornyai Gábor
Csatárok: Bödök Bence, Csiki Attila, Czakó Barna, Fliszár Zalán, Koppány Márton, Rafaj Attila, Schmál Kristóf, Szalma Zsolt, Székely-Mádai Gergő, Szlama Dániel, Turbucz Martin

Érkezett: Hetényi Péter, Koppány Márton, Rafaj Attila, Sági Máté, Szalma Zsolt
Távozott: Villem-Henrik Koitmaa, Pápa Márton, Bálint Tamás, Gágyor Péter, Hegyi Dominik, Rózsa István, Szlépka Armand, Oroszi Álmos, Varga Tamás

Vezetőedző: Ladányi Balázs
Másodedző: Revák Zoltán
Kapusedző: Székely Csaba
Erőnléti edző: Horváth András
Fizioterapeuta: Szirányi Dániel
Felszerelés-menedzser: Rácz Zoltán


Hirdetések