Dobos Sándor, 2019.09.12. | Jégkorong

Két sikerrel kezdte a szezont a Vasas SC U21-es csapata, a DVTK legyőzése meglehetősen tartalmas, izgalmas forgatókönyv mentén született meg, a Ferencváros pedig végül 16 gólt kapott a Vasas Jégcentrumban.

Idén U21-es bajnokságot rendeznek a legmagasabb korosztályban, a Vasas csapata Horváth András és Peterdi Imre vezetésével azon van, hogy bejusson az első tíz mérkőzést követően a felsőházba, a legjobb hat együttes közé.

Ennek szellemében örvendetes, hogy két forduló után hibátlan a Vasas, Horváth András vezetőedzőt kértük egy összegzésre.

„Számítottam rá, hogy a DVTK ellen még nem áll készen a csapat teljesen, hiszen nem úgy építettük fel a felkészülést, hogy az első mérkőzésen már mindenki készen álljon és tökéletes állapotban legyen. Végül ez egy picit talán jobban is látszott, mint terveztük, váratlanul érte a fiúkat a mérkőzés és az a terhelés, amivel a találkozó járt. Nagyon sokat köszönhetünk azoknak a játékosoknak, akik a felnőttcsapattal edzettek az elmúlt hetekben, és ott játszanak. Minden gólunk ilyen játékosoktól érkezett egy összességében jó, rengeteg fordulattal tarkított meccsen. Az utolsó pillanatban megnyerni egy mérkőzést mindig örömteli, teljesen függetlenül attól, ami előtte történt, most is jó érzés volt ezt megélni. Örülök, hogy ennyi hibával is hozni tudtuk a meccset, volt annyi szívünk, hogy a végén mi tudjunk örülni. A Ferencvárost fogadtuk aztán szerdán, szerettem volna, ha a játékosok semmi esetre sem becsülnék le az ellenfelet, és azt terveztük, hogy csak a saját játékunkkal foglalkozunk és azt erőltetjük rá a Fradira. Végül aztán ez egy picit jobban sikerült a vártnál, a túloldalról nem érkezett ellenállás, így a mérkőzés el is vesztette az értelmét. Elégedettek lehetünk, a két mérkőzés után hat pontunk van, ez egy jó kezdet, van egy kötelező és egy harcos, fontos győzelmünk. A bajnokságban jelenleg három veretlen csapat van, és született már jó néhány meglepetés is. A célunk az, hogy a tíz meccs után a legjobb hat csapat között legyünk, 100 százalékig biztos vagyok, hogy ez nem lesz sétagalopp. Ugyanakkor a játékosok fejlődését az szolgálná, ha a legjobbak között szerepelnénk a bajnokság következő szakaszában, és ez – azt gondolom – reális cél.”

U21-es bajnokság, 1-2. forduló:

Vasas SC–DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-2, 1-0, 3-2)
Gólszerzők:
Csiki A. (7., Szalma), Farkas B. (27., Szalma), Szalma (47., Béres, Farkas B.), Csiki A. (55., Szalma, Béres), Csiki A. (60., Szalma Zs., Páterka), illetve Lövei (18., Szőcs, Nagy) Lövei (20., Pecsét), Tóth T. (51., Kiss, Illés), Mattyasovszky (58., Farkas M.)

Vasas SC–FTC-Telekom 16-1 (5-0, 5-1, 6-0)
Gólszerzők:
Kaposi (5., Tóth Z.), Horváth K. (5., Spuriga, Faragó), Pápa B. (5., Béres, Mayer), Fehérvári (16., Pápa B.), Pápa B. (18., Béres, Mayer), Pápa B. (30., Béres, Mayer), Szabó Zs. (36., Horváth K., Tóth Z.), illetve Hegedüs (37., Rácz), Pápa B. (37., Kiss B.), Béres (39., Altmann), Béres (40., Nagy, Szukics), Faragó B. (43., Spuriga, Szabó G.), Fehérvári (48., Kiss B.), Pápa B. (49., Spuriga, Fekete B.), Kaposi (50., Fehérvári, Tóth Z.), Béres (54., Spuriga, Faragó B.), Fehérvári (56., Tóth Z., Fekete B.)

(Fotó: MJSZ)


Hirdetések