Dobos Sándor, 2019.09.12. | Vízilabda

A hétvégén rendezték az országos utánpótlás-bajnokságok első selejtezőkörét, a Vasas SC csapatai a Ferencvárossal, a Péccsel és a Miskolccal vetélkednek a felsőházba kerülésért.

Amint arról már írtunk, átalakították az utánpótlás-bajnokságok lebonyolítását, négycsapatos selejtezőkön, a korosztályok eredményeit összesítve dől el, mely klubok játszanak az első nyolc csapat között, a felsőházban, és melyek az alsóban.

Az első selejtezőkört a Komjádi-uszodában rendezték, az ifik és a gyerekek két győzelemmel és egy vereséggel zártak, a serdülők viszont mindhárom meccsüket elveszítették. A Ferencváros minden korosztályban három győzelmet aratott, a Pécs a Vasashoz hasonlóan összesen négyet. Azonos pontszám esetén a legmagasabb korosztályban elért egymás elleni eredmény számít – jelenleg a Vasas emiatt a második helyen áll ebben a selejtezőcsoportban.

Nézzük a részleteket az edzők nyilatkozatával!

Országos Ifjúsági Bajnokság, selejtező, 1. forduló:

PSN Zrt. Pécs–Vasas SC 7-8 (1-2, 2-1, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Palatinus 2, Gaszt 2, Slézia, Reisz, Aranyi, illetve Pardi 3, Vadovics L. 2, Magyar B. 2, Mókus

FTC-Telekom–Vasas SC 15-10 (5-1, 3-3, 2-3, 5-3)
Gólszerzők:
Szabó II B. 5, Nyíri 3, Vass 2, Várkonyi Á. 2, Spitz, Marangon, Zetkó, illetve Pardi 3,  Landherr 3, Magyar B. 2, Kovács M., Fótos

Vasas SC–PannErgy-Miskolci VSC 13-8 (4-1, 4-2, 3-4, 2-1)
Gólszerzők:
Pardi 3, Landherr 2, Vadovics L. 2, Magyar B. 2, Kovács M., Juhász M., Fótos, Sipos, illetve Tóth L. 3, Vismeg Zs., Hajdu A., Szalatyán, Somossy, Fülöp

Plézer János vezetőedző:
„A kiírás után ismertté vált a meccsek sorrendje, és előzőleg is tudtuk már, hogy a Pécs elleni mérkőzés lesz a legfontosabb. Hét hetet készültünk rá, és végül drámai körülmények között, három másodperccel a vége előtt szereztük meg a győztes gólt. Két játékosunk eltiltás miatt nem játszhatott, egy centerünk még műtét után lábadozik, szóval tíz mezőnyjátékosom állt rendelkezésre. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, egy pillanatra nem adtuk fel a meccset, és úgy érzem, most megvan az, ami tavaly talán hiányzott, fejben rendben voltunk. A Fradi pillanatnyilag egy más szintet képvisel, de a Miskolc elleni győzelemmel jó helyzetben vagyunk. Azt is tudjuk, hogy a Pécs is mindent fel fog tenni a második fordulóban hazai pályán ellenünk, de mi a Vasas vagyunk, és nem félünk senkitől.”

Országos Serdülő Bajnokság, selejtező, 1. forduló:

PSN Zrt. Pécs–Vasas SC 16-10 (4-2, 5-2, 5-3, 2-3)
Gólszerzők:
Gaszt 9, Kókai 3, Gelencsér 2, Slézia, Kőszegi, illetve Sipos 5, Peőcz 2, Hajnal, Gémesi M., Szilágyi B.

FTC-Telekom–Vasas SC 17-12 (3-3, 6-1, 4-2, 4-6)
Gólszerzők:
Spitz 5, Gál 4, Klár 2, Madarász 2, Bakos 2, Szenczi, Czeilinger, illetve Gémesi M. 6, Sipos 2, Györke, Thuróczy, Varga B., Joko

Vasas SC–PannErgy-Miskolci VLC 9-12 (1-1, 1-5, 5-3, 2-3)
Gólszerzők
: Gémesi M. 6, Hajnal, Sárközy, Peőcz, illetve Vismeg Zs. 6, Hajdu A. 3, Lipták 2, Szilágyi E.

Monostori Attila vezetőedző:
„A Fradi ellen tudtuk, hogy nincs reális esély a győzelemre, de a Pécs és a Miskolc ellen igazából saját magunkat vertük meg. Sajnálom, leginkább a Miskolc elleni mérkőzést, szerintem mi jobb csapat vagyunk náluk, igaz, amikor jöttünk fel ellenük, egy-két ítélet sem nekünk kedvezett. Könnyű gólokat adtunk az ellenfeleknek, rossz passzból kettő egyes lefordulásaik voltak, bosszantó volt. A Fradi sokkal jobb csapat nálunk, de Pécsen a hazaiak és a Miskolc ellen nagyobb odafigyeléssel lehet esélyünk a győzelemre. Ezen leszünk.”

Országos Gyermek Bajnokság, selejtező, 1. forduló:

PSN Zrt. Pécs–Vasas SC 6-10 (1-3, 3-3, 0-0, 2-4)
Gólszerzők
: Raffai 2, Arató 2, Imre, Tóth A., illetve Szűcs L. 4, Tasi 3, Básity, Sudár L., Tábori

FTC-Telekom–Vasas SC 15-11 (5-4, 5-2, 4-2, 1-3)
Gólszerzők:
Prágay 7, Dobó 2, Regős 2, Balla, Varga V., Rausch, Medvegy, illetve Tasi 5, Szűcs L. 3, Ragács, Básity, Peőcz

Vasas SC–PannErgy Miskolci VLC 18-12 (5-3, 5-1, 3-3, 5-5)
Gólszerzők:
Tasi 6, Szűcs L. 4, Peőcz 4, Ragács 2, Básity 2, illetve Pásztor II 6, Király, Kuru, Hok, Kék, Szabó L., Kiss B.

Homonnai Dániel vezetőedző:
„Alapvetően jól sikerült a hétvége, hiszen hoztuk azokat a meccseket, ahol reális esélyünk volt a győzelemre. A Pécs elleni egy viszonylag szoros mérkőzés volt, gyengén kezdtünk, de aztán egyre inkább érvényesült a különbség. A Fradi ellen az elején még fej fej mellett haladtunk, de utána 5-6 góllal elment az ellenfél, ennek ellenére elégedett vagyok, mert jó meccset játszottunk velük. A srácok égnek a bizonyítási vágytól, a náluk esélyesebb riválisnak, jelen esetben a Fradinak is nekimennek, motiváltak, ahogyan én is az vagyok. Az edzésen is ezt látom a gyerekeken, és ez nagyon szimpatikus. A Miskolc ellen egyébként már mindenki fáradt volt, de ott is kiütközött a különbség a végére, így jó mérleggel zártunk a hétvégén. Ha Pécsen sikerül ezt megismételni, ahogyan az ifiknek is, és esetleg a serdülők is behúznak egy meccset, akkor ott lehetünk a felsőházban, mindannyian ezért dolgozunk.”

A második selejtezőtornát szeptember 21-én és 22-én, Pécsen rendezik.


Hirdetések