Jenkei András, 2019.09.09. | Atlétika

A Vasas távfutói vasárnap a magyar félmaraton bajnokságon álltak rajthoz. A férfi és női mezőnyben egyaránt három-három versenyzőnk szerepelt, akik három bajnoki érmet gyűjtöttek be.

A 34. Wizz Air Budapest Félmaraton létszámban idén is csúcsokat döntögetett, közel tizenkétezren teljesítették a távot, köztük a magyar bajnokság résztvevői. A Vasas indulói közül két magyar ranglistavezető maratonistánk, Gyurkó Fanni és Jenkei Péter reménykedhetett igazán jó szereplésben, és a társaikkal alkotott női és férfi csapatunk is dobogóesélyesnek számított.

Gyurkó Fanni bátran kezdett, ám az akadályfutásban egy héttel korábban új országos csúcsot felállító Kácser Zitával így sem tudta tartani a ritmust. Végül a korábbi olimpikon Erdélyi Zsófiával és Garami Katalinnal küzdött meg a dobogóért, és bár hatalmas egyéni csúcsot (1:16.54) futott, ám vetélytársai a táv legvégén megelőzték. Szomorkodnia azonban nem kell, hiszen a remek időeredmény több mint biztató számára igazi távján, a három hét múlva sorra kerülő maraton bajnokságon.
Móczó Zsanett is jól teljesített, 1:20.52-es eredménnyel kilencedikként futott be a célba, Molnár Enikővel kiegészülve a vasasos-hármas ezüstérmesként állhatott fel a bajnoki dobogóra az eredményhirdetéskor.

A férfiak mezőnyében Jenkei Péter igazolta jó formáját, végig irányította a verseny alakulását, ám az örök rivális BEAC-os Csere Gáspárt nem tudta faképnél hagyni, ellenfele pedig az utolsó 400 méteren ellépett tőle. Őt is vigasztalhatja az eddigi legjobb időeredménye, és klubtársnőjéhez hasonlóan szintén pozitív várakozással tekinthet a 42 195 méteres távú bajnokság felé. Molnár Ákost kisebb betegség hátráltatta, így nem tudta legjobb formáját hozni, emiatt aztán csapatban is a dobogó legalsó fokára szorult a Vasas. Balázs Leventét azonban mindenképpen dicséret illeti, hiszen az eddigi egyik legjobb eredményével ért célba.

Eredmények - Magyarország Felnőtt Félmaraton Bajnoksága
férfiak:
  2. Jenkei Péter  1:07.23
  8. Molnár Ákos  1:11.03
15. Balázs Levente  1:12.33
nők:
  4. Gyurkó Fanni    1:16.54
  9. Móczó Zsanett  1:20.52
19. Molnár Enikő  1:29.48

férfi csapat:
  3. Vasas (Jenkei, Molnár Á., Balázs) 3:31:00
női csapat:
  2. Vasas (Gyurkó, Móczó, Molnár E.)  4:07.35

fotó: Mérei László, futanet.hu, ja


Móczó Zsanett, Molnár Enikő, Gyurkó Fanni

 


Hirdetések