Jenkei Dániel, 2019.09.07. | Vízilabda

Hamar szétnyílt a meccs, végül csak a tisztes helytállásra futotta a VasasPlaketnek, 12-8-ra kaptunk ki az Eger gárdája ellen.

ZF-Eger – VasasPlaket 12-8 (4-2, 3-2, 3-1, 2-3)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 400 néző.

Vezette: Füzesi Zsolt, Kovács Soma

ZF-Eger: Kardos – Lukács, Rasovic 1,  Csacsovszky, Magyar, Sánta, Decker, Murisic 4 , Gyárfás 1 , Vlachopoulos 5, Kürti, Sári, Baksa 1, Krémer. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

VasasPlaket: Dévai -, Török 3 , Miklós L., Bóbis B. 1, Bencz, Sélley 3, Hegedüs, Simon, Kiss B. 1, Vogel, Takács, Halek, Trombitás, Korom. Vezetőedző: Bóbis Máté.

Gól – emberelőnyből: 12/5 ill.: 8/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill.: 3/2


Igencsak felpaprikázva ugrottak vízbe az egri vitézek szombat este a Bitskey-uszodában, hiszen az első fordulóban nem tudták esélyesként legyőzni a Szentest. A VasasPlaket eközben az OSC-től szenvedett "vállalható különbségű" vereséget, így aztán akár bravúrban is bizakodhattunk a hevesi megyeszékhelyen.

Kiss Bálint góljával még vezettünk is 1-0-ra, utána azonban négyet kaptunk zsinórban, így most nem tudtunk olyan alaphangot adni a meccsnek, mint szerdán a Komjádiban.

A nagyszünetben 7-4 állt a táblán, és a mieink a három-három gólig jutó Török Béla, valamint Sélley-Rauscher Domonkos révén próbáltak még közelebb férkőzni, de ez nem sikerült, sőt, Decker Ádámék már öttel is elhúztak a harmadik játékrészben.

A végén így aztán már csak a tisztes helytállás lehetett a cél, egy 12-8-as vereség pedig Egerben annak tekinthető.

Bóbis Máté vezetőedző így értékelt:

- A négygólos vereség valóban vállalható, de azért van bennem hiányérzet, mert az volt a tervünk, hogy minél tovább nyílttá tesszük a mérkőzést, és ez nem igazán jött össze. Mentünk, akartunk, daráltunk négy negyeden át, de ennél pontosabbnak kell lenni, ha egy ilyen meccshez érdemben hozzá akarunk tenni. Vannak tehát pozitívumok, most viszont olyan meccsek jönnek, ahol ezeket a pozitívumokat pontokra kell váltanunk.

 

(fotó: Egri Vízilabdaklub)


Hirdetések