Jenkei Dániel, 2019.09.07. | Kézilabda

Női kézilabdázóink rengeteg ziccert elhibáztak a Pénzügyőr elleni Magyar Kupa-meccsen, így végül csak egy döntetlennel sikerült továbbjutnunk.

Magyar Kupa 1. forduló

Pénzügyőr SE - Vasas 25-25 (12-13)

Vasas: Binó – Moharos 3, Hadnagy 3, Birtalan-Gidai 2(2), Ivanics 2(1), Takács 4(1), Hansághy 4. Cs.: Kiss 5, Szatmári 2, Cifra, Tóth M. Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 5/4 ill. 5/4 Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc


Persze lehet mondani, hogy egy ilyen kupapárharcban egyetlen cél van, hogy továbbjusson a csapat, de azért egyértelmű, hogy a vasasos lányok és Penszki Gergely is más jellegű meccset képzeltek el a Pénzügyőr ellen a Kőér utcában.

Pedig nem indult rosszul, a mieink esélyehez méltóan ragadták magukhoz a kezdeményezést, de az első tíz perc után hiába alakítottuk ki szépen a helyzeteket, azok rendre kimaradtak a mi oldalunkon. Sajnos ez a tendencia állandósult a mérkőzés végéig, így aztán nem igazán tudtunk ellépni az egyre lelkesebbé váló hazaiktól.

A zöld-fehérek 20-19-re vezettek is a második félidő derekán, innen aztán Penszki Gergely jó ütemű időkérésével sikerült ismét visszavenni a vezetést, sőt, öt perccel a vége előtt a négygólos vezetésért támadtunk, de megnyugvás helyett megint jött egy elpuskázott helyzet, így aztán az utolsó pillanatig nyitott maradt a meccs.

25-24-es vezetésünknél mi támadtunk, aztán egy belülvédekezés-gyanús szituáció utána néma maradt a bírók sípja, a PSE pedig egyenlített  (25-25).

Ez azonban nem volt elég nekik, hiszen a Magyar Kupa szabályzata értelmében, ha azonos osztályú csapatok játszanak döntetlent, akkor a vendég a továbbjutó.

Maradjunk annyiban, hogy ez volt ma a fő pozitívum számunkra.
 

Penszki Gergely vezetőedző sem volt boldog a meccs után:

- Egyértelműen a kihagyott ziccerek miatt alakult így ez a találkozó, hiába kezdtünk jó tempóban, a sok elhibázott helyzet elbizonytalanította a lányokat, az ellenfél pedig egyre bátrabbá vált. Elöl tehát pontosabbnak kellett volna lenni, hátul pedig jóval agresszívabbnak bizonyos esetekben. Összességében azért a továbbjutásunk nem forgott veszélyben, de természetesen nem egy kínkeserves döntetlennel akartunk továbbjutni, így aztán nem lehetek elégedett. A bajnokságban sokkal pontosabban és hatékonyabban kell játszanunk.


Hirdetések