Jenkei Dániel, 2019.09.06. | Kézilabda

Penszki Gergely együttese szombaton a Pénzügyőr elleni Magyar Kupa-meccsen debütál élesben.

Szerdán az Eszterházy SC elleni edzőmeccsel zárta a felkészülési időszakot Penszki Gergely csapata, az egriek pedig visszavágtak a pár héttel ezelőtti vereségért, és ezúttal ők nyertek 27-23-ra a Fáy utcában.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ez a meccsünk eredetileg pénteken lett volna, de akkor még nem tudtuk, hogy Magyar Kupa-meccset játszunk szombaton, így aztán előrehoztuk két nappal, és bizony látszott a lányokon, hogy öt nap alatt ez volt az ötödik pályára lépésük. Az utolsó negyedórára kiütközött mindenkin a fáradtság, így aztán az egriek legyőztek minket.  – világította meg Penszki Gergely vezetőedző a szerdai meccs hátterét, aki röviden összefoglalta az elmúlt heteket is.

Minden a terv szerint haladt a felkészülés során, az edzések és a lejátszott mérkőzéseink összképe is tetszett. Nagyon pozitív az is, hogy nem akadályozott minket sérülés, csupán kisebb betegségek fordultak elő, így aztán lépésről lépésre tudtunk előrehaladni. Innentől kezdve a legfontosabb, hogy az első három bajnoki fordulóban, a Csurgó és a Budaörs ellen idegenben, illetve a NEKA ellen hazai pályán a legjobb formába kerüljön a csapat. Azt látom, hogy a lányokban nagyon komoly a bizonyítási vágy van.

A bajnoki összecsapások előtt azonban még a Magyar Kupa I. fordulója vár a mieinkre, szombaton 18 órától a Kőér utcában, a Pénzügyőr SE vendégeként játszunk, akik az NB I/B Keleti-csoportjában szerepelnek.

Az nem lehet kérdés, hogy a győzelem és a továbbjutás a célunk holnap, ennek érdekében pedig igyekeztünk felkészülni a Pénzügyőrből." – zárta nyilatkozatát vezetőedzőnk.

 

IDE KATTINTVA  bővebben is megismerkedhetsz a 2019/2020-as csapatunkkal.


Hirdetések