Jenkei Dániel, 2019.09.04. |

Nem sokat pihenhetett nyáron tehetséges alpesi sízőnk, Tóth Zita, de nem bánja a kemény munkát, hiszen az első hatba szeretne kerülni a jövő januári ifjúsági olimpián.

Többször is beszámoltunk arról a tavalyi síszezon során, hogy a 18 éves Tóth Zita kiválóan szerepelt a nemzetközi FIS-versenyeken. Ez olyannyira így van, hogy klubunk tehetsége a sorozatban szerzett pontjai alapján a legjobb magyar versenyzőnek számít jelenleg.

Az idei nyár számára is erősítő és szárazedzésekkel telt, emellett a Balatonnál volt lehetősége pihennie és szörföznie a családjával. A Skihungary-nek adott interjújában elmondta, hogy az edzések és edzőtáborok jól megalapozták az erőnlétét, amely kulcsfontosságú lesz az előtte álló versenyszezon eredményessége kapcsán.

A legjobb magyar síelők nemzetközi csapattal készülnek, Stark Márton mellett az olasz David Fill is a magyar válogatott felkészítésének egyik kulcsembere, de Zita kiemelte Bugya Fruzsina szerepét is a közös munkában.

Versenyzőnk büszke a tavalyi FIS-eredményeire, és arra is, hogy a szarajevói téli EYOF-on képviselhette a magyar színeket.

Erre 2020 januárjában ismét lehetősége lesz, hiszen Lausanne-ban ifjúsági olimpiát rendeznek, amely kapcsán Zita bátran megfogalmazta a céljait: a legjobb hatba szeretne kerülni.


Hirdetések