Jenkei Dániel, 2019.09.04. | Vívás

Halla Péter junior világbajnok és felnőtt magyar bajnok tanítványa szintén a párizsi olimpiáig írt alá a Vasassal.

Tegnap számoltunk be Koch Máté szerződéskötéséről, ma pedig újabb örömteli hírünk van vívófronton: Halla Péter párbajtőr-műhelyének másik kiemelkedő tehetsége, Nagy Dávid is 2024-ig elkötelezte magát a Vasas mellett.

Nagy Dávid szinte mindent megnyert a korábbi években, amit utánpótlás párbajtőröző megnyerhet, az elmúlt szezonban pedig a felnőttek között is letette névjegyét. Saját nevelésű sportolónk a 2018-as év végén magyar bajnok lett a rendkívül erős mezőnyben, és nemzetközi szinten is elkezdte bontogatni a szárnyait, júliusban például főtáblára jutott a budapesti világbajnokságon.

A célja mostantól elsősorban az lehet, hogy a következő olimpiai ciklusban már felnőtt szinten is meghatározó eredményeket érjen el.
 


Polgár-Veres Árpád, klubunk sportszakmai elnökhelyettese is ezt emelte ki a szerződéskötés kapcsán:

Néhány évvel ezelőtt volt arra példa, hogy a magyar kardválogatott három vasasos versenyzővel állt fel, Máté és Dávid hosszú távú szerződéskötése után férfi párbajtőrben is megismétlődhet ez a szakmailag kedvező helyzet a következő időszakban. Dávid is kiemelkedő alakja Halla Péter csoportjának, és kellően elszánt ahhoz, hogy a junior eredményeit a felnőttek között is megismételje, amire jó példa volt a tavalyi országos bajnokság. A Vasas SC által vele kötött szerződés hossza és feltételei minden segítséget megadnak neki, hogy elérhesse céljait.


Nagy Dávid így kommentálta honlapunknak az örömteli hírt:

Egyáltalán nem volt nehéz döntés elköteleződni a Vasas mellett, hiszen amióta az eszemet tudom, itt vívom. Jól együtt tudok dolgozni a mesteremmel, Halla Péter és a klubvezetéssel is megvan a közös hang, így aztán nagyon örültem a lehetőségnek, hogy 2024-ig elkötelezhettem magam. Ez ugye két olimpiát foglal magába, a következő szezonban minden erőmmel azon leszek, hogy ott lehessek Tokióban a csapattal, utána pedig majd a párizsi játékok kerülnek fókuszba. Ősztől jön az első idényem a felnőttek között, ez egy nagy ugrás a junior után, sokaknak nem is sikerül meglépniük, vagy csak nagyon lassan. A tavalyi felnőtt eseményeken én is érezem a saját bőrömön, hogy ez azért más kávéház, de igyekszem helytállni, főtáblára jutni a világkupákon, illetve mindent megtenni a már említett csapattagságért. Emellett a magyar bajnokságot is nagyon várom, hiszen címvédőként indulhatok. Tavaly voltak kiugró eredményeim a felnőttek között, szeretnék hasonlóakat produkálni, és összességében minél stabilabbá válni ezen a szinten is.

 



Hirdetések