Jenkei András, 2019.09.02. | Labdarúgás

Hiába játszotta a második félidőt fölényben a Vasas, ez első félidőben rúgott két góllal a győriek eldöntötték a találkozó végkimenetelét.

ETO FC Győr – Vasas 2-0 (2-0)
Győr, 1300 néző.

Vezette: Erdős József (Ring György, Király Zsolt)

Győr: Horváth T. – Kovács K., Vukaszovics, Vári, Kalmár O. – Vaskeba (Hidi, 70.), Charizopulos (Borbély, 81.), Bagi – Szimcsó, Andrics (Horváth Z., 75.), Szánthó.
Vezetőedző: Boér Gábor

Vasas: Rados – Szivacski, Viczián, Tóth B., Hajdú Á. – Kovács M., Hinora, Szatmári – Daróczi (Rétyi, 57.), Birtalan (Balajti, 57.), Király.
Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerző: Andrics (25.), Szimcsó (38.)
Sárga lap: Birtalan (40.), Vukaszovics (78.), Rétyi (78.), Balajti (78.)

Hiába kezdtük kicsit aktívabban a mérkőzést ellenfelünknél, az első nagyobb helyzetet a hazaiak hagyták ki majd a félidő derekán a vezetést is megszerezték. A félidő hajrájában aztán tétovázó védőink között rúgott egy jobbról beadott labdát a kapunkba Szimcsó, és így bizony komoly hátrányban, nagyon halvány reményekkel mehettünk a szünetre.

A folytatásra a kezdőcsapatnak szavazott bizalmat Szanyó Károly, és játékosainkból úgyan hiányzott a mindent elsöprő átütőerő, ám mégis a saját térfelükre szögezték a győri csapatot. A mezőfölényünk azonban nem párosult helyzetekkel, ennek okán pedig nem igazán reménykedhettünk a fordításban. Két csatárcserénk sem tudott ezen a helyzeten igazán változtatni, sőt a véghajrában egy kontratámadás után büntetőhöz jutottak a hazaiak, ám Horváth magasan a kapunk fölé rúgta a labdát.

A gólokhoz többnyire helyzetek kellenek, ezeknek pedig ugyancsak híján voltunk. Ennek következménye pedig egy nem igazán megkérdőjelezhető vereség lett.

 


Hirdetések