Dobos Sándor, 2019.08.27. |

A Vasast két versenyző képviselte Fehéroroszországban, egyikőjük az eddigi legjobb magyar eredményt érte el azzal, hogy döntőbe jutott super sprintben.

A Minszk melletti Raubichi speciális pályáján rendezték meg a világbajnokságot, a Vasas Gyallai Soma és Pónya Sára révén volt érdekelt. Előbbi első magyarként jutott a döntő futamba super sprint kategóriában, ezzel kezdték egyébként a vb-t.

„A super sprint tényleg jól sikerült. Itt rendeznek egy prológot, 3x1 kilométert kell futni, benne egy fekvő és egy álló lövéssel. A top 30-ba kell kerülni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a final futamon, és nekem a 19. helyen sikerült végeznem” – mesélte még Bécsből, hazafelé jövet Gyallai Soma, aki 63 induló között érte el ezt az eredményt.

„Kicsit engem is meglepett, milyen jól ment a verseny, lövőhiba nélkül végigmentem, nem kellett rátöltenem sem a fegyverre, az álló lövészet során még 47 versenyző után is az élen álltam. Meglepődtem, de nagyon örültem, ez volt az a verseny, amikor minden összejött. A döntőben aztán 5x1 kilométert kell teljesíteni, két álló és két fekvő lövéssel. Ott végül 22. lettem, kicsit elfáradtam. Lehet, hogy elsőre nem tűnik soknak 1 kilométer, de azért el lehet fáradni, főleg, ha nagyon meredek a pálya, felfelé nagyon csontos volt…”

A sprint kategóriában később a 44. helyen záró Gyallai Soma elmondta, hogy elsősorban továbbra is a téli versenyszezonra készülnek, a következő hetekben minden bizonnyal a síroller országos bajnokságon és egyéb (futó)versenyeken is indul majd.

„A super sprint összességében jól ment, és a 6 kilométeres sprinttel is elégedett vagyok, a futással és a lövészettel is, de az egyéni nem ment olyan jól vasárnap, ott maradt bennem hiányérzet” – ezt már Pónya Sára mondja, aki super sprintben a 40. helyen zárt a juniorok között.

„Nagyon jól éreztük egyébként magunkat, jó volt a verseny, jártunk már itt, hiszen az Eb-t itt rendezték, és ez azért számít, még akkor is, ha ez a nyári pálya máshogy volt kialakítva. De például a lőtérnél számít, ha már jártál ott korábban. Nagyon nagy szó, hogy Somának sikerült döntőbe kerülnie, mindannyian nagyon örültünk az eredményének. Most jön egy vagy két nap pihenés, aztán folytatjuk a felkészülést a téli szezonra. Edzőtáborok jönnek, és ha minden igaz, lesz nyári biatlon országos bajnokság is. Várjuk a szezont” – mondta Pónya Sára, aki sprintben a 43. lett a minszki vb-n.

Fotó: Julia Sadykova


Hirdetések