Dobos Sándor, 2019.08.22. | Kosárlabda

Az NB I A-csoportos bajnokságra készülő Vasas második amerikai légiósát jelentette be.

Brianna Fraser után újabb tengerentúli kosarast szerződtetett a Vasas Akadémia, ezúttal az irányító posztot megerősítve. A csapat hivatalos weboldalán jelentette be a Kentucky Egyetem kiválósága, Taylor Murray érkezését.

De megemlékezett a szerződésről a Kentucky Egyetem weboldala is.

„Ötéves korom óta az az álmom, hogy profi sportoló legyek, minden nap keményen dolgozom azért, hogy ezt megvalósítsam. Az egyetem befejeztével úgy döntöttem itt az ideje belevágni valami teljesen újba. Nagyszerű érzés lesz egy új országban tanulni, játszani és élni. Egyik rokonomtól azt hallottam, hogy Budapest egy gyönyörű város, így egyre izgatottabban várom, hogy Magyarországon játszhassak. A célom az, hogy hatékony támadó, agresszív védő és jó csapatember legyek a Vasasban, valamint, hogy mindkét palánk alatt megnehezítsem az ellenfél dolgát” – fogalmazott a vasasbasket.hu oldalnak az amerikai játékos.

Földi Attila vezetőedző az alábbiakat nyilatkozta az amerikai játékos érkezéséről:

„Taylor egy olyan posztra érkezik, ahol az elmúlt két évben a csapatunk legeredményesebb játékosai játszottak. Ezután nyilvánvaló, hogy jó és meghatározó játékost akartunk. Sok keresés után és sok játékos közül végül rá esett a választás, mert egy erős egyetemen társai kiszolgálása mellett eredményes is volt. Emellett korosztályos amerikai válogatott volt, ami a tengerentúlon mindig nagy szó. Nagy szeretettel várjuk, reméljük sokat segítünk kölcsönösen egymásnak a fejlődésben és céljaink elérésében”.

A bajnokság szeptember 28-án kezdődik, a Vasas Akadémia Győrben játssza első bajnokiját.


Hirdetések