Dobos Sándor, 2019.08.16. | Vízilabda

Különleges mérkőzésen vállalt szerepet a Vasas SC olimpiai bajnoka, dr. Steinmetz Ádám, aki Montenegróba utazott, hogy egy gálameccsen ugorjon medencébe, pontosabban a tengerbe.

A Vasas Vízilabda Facebook-oldalán már közöltünk rendkívül hangulatos fotókat a szerdai eseményről, amelyen egyébként dr. Steinmetz Ádám mellett részt vett a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely és a Vasas egy másik korábbi játékosa, Drasko Brguljan is.

„Már hónapokkal ezelőtt elkezdték szervezni ezt a gálameccset, aminek a legfőbb apropója az volt, hogy a kotori születésű és szinte az egész pályafutását a Primoracban eltöltő Antonio Petrovic 37 éves lett, és úgy döntött, befejezi játékoskarrierjét. A legutóbbi időkig játszott, az ő tiszteletére lett felfűzve ez a mérkőzés, aminek az adta a pikantériáját, hogy éppen tíz éve nyertünk a Primoraccal Bajnokok Ligáját. Az is fantasztikus érzés volt, de ez a szerdai mérkőzés is nagyszerűen sikerült. Összejöttek a régi játékostársak, és egy nagyon jó erőből álló vendégcsapat is, ott volt például Aleksandr Ivovic, aki ma is az egyik legjobb montenegrói játékos, Sasa Misic, aki jelenleg is Magyarországon játszik, Frano Vican, a horvátok olimpikon kapusa vagy a fantasztikus balkezes Veljko Uskokovic. Szép találatokat szereztünk, jól éreztük magunkat” – mesélt az estéről olimpiai bajnokunk.

Több szempontból is különleges volt a mérkőzés, az egyik körülmény például a pálya specialitása volt.

„Életemben először, és minden bizonnyal utoljára játszottam az óvároshoz közel eső, a tengerből leválasztott pályán, a nyitott medencében. Mikor ott vízilabdáztam, jobbára szeptember és május között voltam Kotorban, és akkor működött a város fedett uszodája, ott edzettünk. Most nem üzemel, évek óta felújítás alatt áll, és valószínű, ez még így is marad egy ideig. Azt tudni kell, hogy ilyenkor nagyon meleg a tenger, így este játszottunk, talán 28-29 fokos is lehetett a víz. Van egy nagy lelátó a pálya mellett, mondanom sem kell, hogy az megtelt, körben is álltak szurkolók, de volt egy csónak is tele Primorac-drukkerekkel, ők abban állva nézték végig a meccset és a görögtüzet” – tudtuk meg Steinmetz Ádámtól, akire minden bizonnyal továbbra is számíthat a Vasas SC OB I/B-s csapata és Plézer János vezetőedző a következő szezonban is.

„Éppen most tartok egy orvosi kontrollvizsgálatra, remélem, hogy minden rendben lesz. Én úgy készülök, hogy egy évig még biztosan segítem a csapatot. Annyi könnyítést kaptam az edző úrtól, hogy nem kell centerként játszanom, így talán kevesebbet ütnek középen, mint általában. Bekk pozícióban és mezőnyben játszom, emellett heti három edzést vállalok, nem kell mindegyiken ott lennem. Tapasztalataim szerint ez a heti három alkalom elég is arra, hogy jó erőben legyek, jó erőben maradjak” – tette hozzá olimpiai bajnokunk.

Fotók: Krsto Vulović Photography


Hirdetések