Jenkei Dániel, 2019.08.16. | Birkózás

Világbajnok birkózónőnk, Sastin Marianna múlt hétvégén négy győztes meccsel nyerte meg Minszkben az Alekszandr Medvegy emlékversenyt, korábban pedig Madridban állhatott dobogóra. A forma tehát biztató, de a java még csak most jön. Szocsiban értük el sportolónkat.

 

- Jókor?

Igen, Szocsiban vagyunk, van még pár percem a reggeli edzésig. Azért kértem, hogy most hívj, mert edzés után már kezdődik Olivér alvási időszaka.

 

- Családi edzőtábor?

Hát igen, nem egyszerű, mert a férjem, Ákos (Wöller Ákos – a szerk.) nem tud itt lenni velünk, így amíg edzünk, a kisfiamra Ritter Árpád válogatott edző próbál figyelni. Szerencsére jól elvan, le lehet kötni edzés alatt, eljátszik a szőnyeg mellett, így én is tudok a munkára koncentrálni.

 

- Akkor továbbra is nagyon alkalmazkodó kisfiú.

Bizony, szerintem jobban bírja a sok utazást, mint én, ennyi idősen talán még könnyebb alkalmazkodnia. A versenyekre azért nem viszem magammal, ott tényleg csak a birkózásra szabad koncentrálni.

 

- Ez legutóbb Minszkben elég jól sikerült.

Igen, alakul a formám, előtte Lengyelországban gyorsan kiestem, ahhoz képest kifejezetten jól éreztem magam. Minszkben négy meccset nyertem, sikerült legyőznöm az olimpiai bronzérmes indiait, és azt az orosz lányt is, akivel az Eb-n birkóztam. Annak pedig az aranynál is jobban örültem, hogy jönnek vissza a régi mozdulatok: sikerültek a lábvédések, és tudtam támadni is lábra. Ez annak az eredménye, hogy egyre több verseny van bennem.

 

 

- A világbajnokságig lesz még megmérettetés?

Már nem, szeptember 14-én kezdődik a vb Asztanában, most két hetet Szocsiban edzőtáborozunk a válogatottal, utána pedig jöhet a finomhangolás.

 

- És aztán? Kitalálom, sok múlik a sorsoláson…

Pontosan, már csak azért is, mert ez egy olimpiai kvalifikációs vb, roppant komoly téttel, tehát mindenkit itt lesz, aki él és mozog, a szokásosnál jóval nagyobb létszám várható a mi súlycsoportunkban is. Ha hasonló sorsolást kapok, mint tavaly Budapesten, akkor szerintem képes lehetek megismételni az ottani eredményt. Egyértelműen ez a cél, hiszen a vb után már csak két olyan verseny lesz, ami beleszámít a tokiói kvalifikációba. Erre a három alkalomra próbálom időzíteni a formámat.

 

- Adott ehhez minden most Szocsiban?

Szép időnk van, 28 fok körül, bár most lesz pár esős nap valószínűleg. Közvetlenül a tengerparton lakunk, a szállásra és ellátásra nem lehet panasz. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy itt van nagyjából 50 lány, a magyarokon kívül oroszokkal, kazahokkal, kirgizekkel tudok gyakorolni. Napi két edzéssel készülünk, és tényleg úgy fogom fel, hogy minden egyes nap Tokióért dolgozom.


Hirdetések