Jenkei Dániel, 2019.08.14. | Kézilabda

Ezen a héten is ellátogattunk női kézilabdacsapatunk edzésére. Papp György edző, Bakos István a kapusok trénere, és Szecsődi Laura is nyilatkozott a VasasTV-nek.

Penszki Gergely együttesének felkészülési programjáról itt írtunk bővebben, azóta a csapat hétvégén megjárta Csehországot, és tornagyőztesként zárta a hodoníni felkészülési viadalt.

A mieink pénteken a cseh Hlohovec csapatát verték 42-23-ra, szombaton a lengyel Chorzów ellen 29-26-ra győztek, zárásként pedig egy újabb könnyed siker jött a házigazda Hodonínnal szemben (40-25).

- A csehországi torna éppen beleillett a felkészülésünk ezen szakaszába. Még komolyabb taktikai edzések nélkül játszottuk a mérkőzéseinket, melyek még mindig az ismerkedéssel teltek. Nyolc új játékost láthattunk, akiket igyekszünk a lehető legjobban beépíteni a tavalyi csapat magjába. A némileg ismeretlen mezőnyben egy dolog volt fontos, mégpedig az, hogy a saját játékunkban a csapat számára ideális összeállításokat kipróbálhassuk. Ennek a vezérfonalnak a mentén minden mérkőzésen minden játékos közel azonos játékidővel lépett pályára. A tornán belüli fejlődés sem maradt el, mérkőzésről mérkőzésre kevesebb hibával játszottak a lányok. A nagyarányú győzelmeinkből és az egyetlen szorosabb eredményből messzemenő következtetést levonni nem lehet, helyén kezelve az eredményességet még sok teendőnk van a bajnoki rajtig.  - összegzett röviden Penszki Gergely vezetőedző.

E hét szerdán már minden bizonnyal keményebb erőpróba vár a lányokra,  az egri Eszterházyhoz utazunk edzőmeccsre, akik NB I-es kiesőként a másodosztály keleti csoportjában kezdik majd meg a 2019/2020-as szezont.

Előtte azonban megnéztük a keddi edzést a Fáy utcában, amely után volt alkalmunk beszélgetni az U17-es válogatottal a napokban EB-címet nyerő Papp Györggyel, aki Penszki Gergely segítője lesz nálunk, és kedden csatlakozott a csapathoz.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A kapusedző Bakos István is megszólalt, és az már ebből a három és fél percből is kiderül, hogy nem hétköznapi szakember erősíti majd a Vasast, aki ráadásul a világ legjobb kapusaival dolgozott együtt az elmúlt évtizedekben.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Végül játékosszemszögből Szecsődi Laura mesélt a felkészülés eddigi állomásairól.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Időközben véglegessé vált a balatonboglári NEKA-kupa menetrendje is.

Augusztus 24-én 11 órától a NEKA ellen kezdünk, majd 15.30-tól az osztrák bajnok WAT Atzgersdorf jön, másnap (25-én) pedig 10 órától a Lokomotíva Zagreb ellen zárjuk a minitornát.


Hirdetések