sportesemények

Röplabda - Történet

A szakosztály női szakága 1981-ben alakult a NIM SE örököseként Óbudán. A csapat már az első évben megnyerte a Magyar Kupát, majd 1989-ben a szakosztály az első bajnoki aranyérmét is megszerezte. A ’90-es évek számos nemzetközi sikert is hoztak a Vasasnak. 1996-ban a felnőtt csapat a CEV Kupa ankarai döntőjében a negyedik helyen végzett. A döntőbe jutás értékét jól mutatja, hogy európai kupaküzdelmekben azóta sem szerepelt magyar klubcsapat a négyes döntőben. Itthon a lányok a 2004/2005-ös, a 2007/2008-as, valamint a 2011/2012-es szezonban és legutoljára 2012/2013-ban a bajnoki cím mellett a Magyar Kupa serlegét is elhódították. A felnőtt eredményesség mellett a Vasas méltán büszke az utánpótlás-nevelésére is. A fiatalok megszakítás nélkül szállítják a különböző bajnoki aranyérmeket, melyben a régóta Vasas-kötődésű felkészítő edzőknek elévülhetetlen érdemei vannak. Akárcsak Vihar Leventének, aki oroszlánrészt vállalt a legtehetségesebb fiatalok kiválasztásában. Neki köszönhetően fedezte fel a Vasas többek között Nyári Virágot, Dambendzet Nathaliát, vagy Szijjártó Csillát.

A Vasas-röplabda ma is számtalan támogatónak tartozik köszönettel a magas színvonalú versenyeztetéshez elengedhetetlen háttér biztosításáért. A sikerekért az edzőkön kívül sportvezetők is dolgoznak. Kezdetekben Tatai Ilona, majd Fördős László lett a szakosztály vezetője, aki ma már sok-sok év szolgálat után a szakosztály és egyben a Vasas SC Örökös Tiszteletbeli Elnökként képviseli az állandóságot. A szakosztályt kiemelten támogatja az Óbudai Önkormányzat, a műhely irányításában 2011 óta részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is, aki az elnöki feladatokat látja el. Az anyaegyesületen kívül ők és a többi támogató biztosítják a női és leány röplabdázok nyugodt felkészülését a különböző utánpótlás -, bajnoki -, és kupamérkőzésekre.

Jókay Zoltán 2004 óta a felnőtt csapat vezetőedzője, és egyben a szakosztály teljes szakmai munkájáért is felel. A Magyar Röplabda Szövetség döntése alapján 2005-ben, 2006-ban és 2012-ben is az év röplabda edzőjének választották.

A szakember irányítása alatt az elmúlt tíz évben a Vasas az egyik legeredményesebb szakosztállyá nőtte ki magát országosan. A felnőtt csapat kiemelkedő eredményei (4 bajnoki arany, ill. 8 MK-győzelem) és az utánpótlás rendre döntős helyezései jól mutatják, hogy az Óbudán folyó munka abszolút irányadó a magyar röplabdázás ezen időszakában. Ennek egyik záloga, hogy a Vasas filozófiája szerint mindig kiemelten kezelte az utánpótlás szerepét, nagyon sok fiatalt adott az aktuális korosztályos válogatottakba és évről évre egyre több saját nevelésű játékost tudott beépíteni a felnőtt csapat keretébe.

Selyem sál - Stadionbúcsúztató

4000 Ft

Vasas-függő ár: 3700 Ft

 • Névadó fejléc
 • Plaket Kft.
 • Óbuda
 • Óbuda Sport
 • Pensio 17.Kft
 • Arany fejléc
 • Emberi Erőforrások Minisztériuma
 • Budapest Önkormányzata
 • Vasas Pasarét Kft.
 • Vasas Folyondár Kft.
 • Jégpalota
IMPRESSZUM jogi nyilatkozat kapcsolat média ajánlat