Korábbi létesítményfejlesztések

Kovács Pál Vívócsarnok
2013. szeptember 10-én adtuk át a Kovács Pál nevét viselő vívócsarnokunkat Pasaréten. A beruházásra 127 millió forintot különített el a magyar állam és 2012 januárjában születtek meg a végleges tervek.

Az ünnepélyes avatáson olimpiai bajnokok egész sorával találkozhattunk. A vívósport jelenlegi ikonjától, Szilágyi Árontól kezdve, Gedővári Imrén, Sákovicsné Dömölky Lídián, Nagy Tímeán, Kulcsár Győzőn át egészen Nébald Györgyig legendás fegyverfogatók tisztelték meg az eseményt.

Fáy utcai Edzőcsarnok
2012. december 4-én adtuk át a Vasas SC Edzőcsarnokát a Fáy utcában, Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester jelenlétében.

A beruházás kivitelezés részének teljes költségvetése nettó 438 millió forint volt, amelynek 70%-át TAO-támogatások biztosították, a fennmaradó 30%-át pedig a kormány támogatása adta. Az ingatlan a Magyar Állam tulajdonát gyarapítja, míg a vagyonkezelő a Vasas Sport Club, 2004. december 1. óta. Ezzel a bővítéssel a Fáy utcában több, mint 1,3 milliárd Ft állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A kézilabdacsarnok bővítése során egy kétszintes, összesen 2.600 m² területű edzőcsarnok épült meg. A földszinten egy 20x20 méteres edzőterem (ökölvívóterem), illetve az öltöző és egyéb kiszolgáló helyiségei kaptak helyet. Szintén a földszinten találha egy közel 100 m²-es, komplett erősítőterem. Az emeleten épült egy 45x24 méteres, szabvány szerinti kézilabdapálya,valamint hozzátartozó kiszolgáló helyiségek.
A csarnok bővítésének köszönhetően a kézilabda szakosztály edzéslehetőségei bővültek, de a nagy hagyományokkal rendelkező birkózó, valamint az ökölvívó szakosztály is remek körülmények között készülhet. Az edzőcsarnok tökéletes kiegészítése a meglévő versenycsarnoknak, a terület így összességében alkalmas nagyobb utánpótlás és felnőtt tornákmegrendezésére mind csapat, mind egyéni sportágakban.

Folyondár Vasas Sport és Tánc Centrum
2009 novemberében ünnepélyes keretek között adtuk át a Folyondár utcai sportközpontot, amelynek köszönhetően a Klub 2011-es centenáriumát már gyönyörű környezetben ünnepelhette a Vasas-család.

A Vasas Sport Club 2008. nyarán írta ki a Folyondár utcai sportlétesítmény üzemeltetésére vonatkozó pályázatot, ezt követően mintegy félmilliárd forint értékű beruházás valósult meg a III. kerület és a magyar állam tulajdonában lévő ingatlanon.

A Folyondár Vasas Sport és Tánc kulturált környezetben várja az egyesület sportolóit, valamint a kerületi lakosokat. A létesítményben működik a Vasas SC röplabda, tenisz, valamint aerobik szakosztálya. Ezen túlmenően a szabadidősport hívei is megtalálják számításaikat, hiszen a teniszpályák bérlési lehetősége mellett újdonságként szauna, sport- és gyógymasszázs, gyermekmegőrző, játszótér, több termes tánciskola (kicsiknek és nagyoknak) áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

Vasas Pasaréti Sportcentrum
2006. szeptember 30-án adtuk át a gyönyörűen újjávarázsolt Vasas Pasaréti Sportcentrumot, ahol tökéletes otthonra leltek vívóink, atlétáink, fiatal labdarúgóink, sakkozóink és kosárlabdázóink. Ennek köszönhetően a pasaréti centrum immár az egyik legkiemelkedőbb fővárosi utánpótlás-nevelő bázisnak tekinthető.

Fáy utcai Edzőcentrum
2007. augusztus 29-i alapkőletétellel megkezdődött az angyalföldi ingatlan korszerűsítésének első üteme.

Ebben a szakaszban saját forrásból kialakításra került a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgó csapatait kiszolgáló edzőkomplexum 7 műfüves edzőpályával (közel 18 000 m2 műfű), amelyeket mind-mind egy-egy Vasas-labdarúgólegendáról neveztek el.
A névadó labdarúgók: Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Mészöly Kálmán, Várady Béla.

A második ütemben korszerű, az MLSZ létesítmény előírásainak megfelelő, új kiszolgáló épületet vehetett birtokba NB I-es labdarúgócsapatunk. Az épületben többek között kialakításra kerültek a hazai és vendégcsapat öltözői, bírói, orvosi és gyúrószobák, valamint a Vasas Futball Kft. vezetőségének irodái is. 

2010 nyarán az Illovszky Stadion felújítására, korszerűsítésére került sor.

A Machos Ferencről elnevezett pálya átadása után, a Vasas-UNIQA Labdarúgó Edzőközpontban immár nyolc pályán, 23 000 m² edzőfelületen gyakorolhatnak a Vasas utánpótláskorú és felnőtt futballistái.


Hirdetések